maanantai 24. joulukuuta 2012

24. luukku

Oikein ihanaa ja lämmintä joulua kaikille!  

Tänä vuonna sain tehdä ommellen ihanan monta joululahjaa. 


Esikoinen sai Muru-neuloksesta ommellut lapaset ja pipon. Lapasissa on kissat eri suuntiin ja kämmenessä on mustaa collegea kankaana. Ruutupaita on pojan toiveesta toteutettu kauppiaan paita roolileikkeihin. Viime vuonna omopelemani roolivaatttet ovat olleet ahkerassa käytössä, joten luotan myös tämän päsäevän leikkeihin. Kiinnitys on tarranauhan pätkillä, jotta leikin tiimellyksessä ei tarvitse malttaa pysähtyä nappien kanssa. Jääkarhuyöpaita on Saksasta tullutta interlockia, ihanan pehmeää ja varmasti lämmintä. Yöpaita on toteutettu kokonaan saumurilla, ainoastaan aplikoinnissa olen käyttänyt ompelukonetta. Punaisen pipon neuloin ihanan pehmeästä merinovillalangasta, koristelin tupsulla ja vuoritin mustalla merinovillajoustofroteella. On varmasti lämmin!

Tutut: tämä päätyy sitten joulupukin pussiin, eli älkää paljastako minua! Muuten meillä kerrotaan kuka on antanut minkäkin lahjan, mutta aina pari meidän itsemme hankkimaa pakettia laitetaan pukin pussiin.


Kuopuksen pehmeät paketit sisältävät pinkin Ines-tunikan ja Muru-neuloksesta ommellun hameen sekä pipon. Lisäksi hän saa pari hiuspantaa, kun kummitytön paidan rippeistä jäi jäljelle sopivia suikaleita. Yöpaita kiedotaan myös paperiin, kuopuksen paita on sydäninterlockia saksanmaalta ja sitä koristaa pikkuinen iloinen pingviini. Tämäkin yöpaita menee Joulupukin säkkiin!

Siskonpojalle lähti nämä tummanruskeat joustofroteehousut ja niiden kaveriksi (käytetty) Me&I-body. Housujen kaava on muistaakseni lehdestä Ottobre 6/10, koko 74cm toiveiden mukaan. Hauskana yksityiskohtana täysin tarpeettomat takataskut.


Kummitytöllemme toiveena oli peruspaita. Samaan vauhtiin huristin niitä kaksi ja lisäksi vielä hiuspannan jäljelle jääneesta suikaleesta. Kaava on Ottobre 6/10, leveys 122cm ja pituus 128cm. Norsutrikoo on jerseytä ja pinkki tähtikangas interlockia. Molemmissa tummanruskeat resorit kun se vaan sopi niin hvyin molempiin. Tytön pikkuveli saa sydänvelourista tehdyn peruspipon, toivottavasti sopii talvihaalariin. Vuorina tässä on joustofroteeta, eli pitäisi olla aika lämmin.

6 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera:-) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 2. Ihania lahjoja, varmaan jokainen lahjansaaja (ja myös äidit) tykkää kovasti. Olet ollut ahkerana.

  VastaaPoista
 3. Ainakin meidän kuopus osasi arvostaa, esikoisen mielestä kissalapaset sopivat tosin vain kissapipoon, tupsupipon sävyt ovat hiukan eri kuin kissakankaan sävyt. Oikeassahan tuo poika on, mutta en ajatelllut että asia on ihan noin tarkka ;)

  VastaaPoista
 4. Tonttu on ollut ahkerana ;) Ihania ja varmasti mieluisia lahjoja!

  VastaaPoista
 5. Jääkarhu kelpasi esikoiselle ja aiheutti ihastusta myös sen nähneissä sukulaisissa ;) Myös muut vaatteet otettiin ilolla vastaan, ilmeisesti tulivat tarpeeseen.

  VastaaPoista