Rukkaset

Olen saanut paljon kyselyitä rukkasista, jotka ompelin esikoiselle. Kaava, jota olen näiden pohjana käyttänyt, löytyy MuotiMuksu 3/96-lehdestä, mutta koska noin vanhaa lehteä on kovin vaikea löytää niin jaan teille muutaman vinkin. 


Kuvasta  voi luntata summittaisia mittoja n.5-vuotiaan rukkasiin. Jos käyttä venyvää vuorta, kannattaa se leikata ilman saumavaroja tai jopa vielä pienemmäksi. Vuorin voi leikata muutaman sentin lyhyemmäksi kuin päällisen. Meidän 5-vuotiaalle näiden alle ei mahdu villalapasta, mutta 3-vuotiaalle mahtuu.

Aloitin ompelemalla heijastimen kämmenselkään ja silittämällä sen kohdalle nurjalle saumateippiä. Sen jälkeen ompelin kämmenpalan kiinni rannekkappaleeseen. Saumateippi kannattaa silittää ensin toiseen reunaan niin että pitää kättä patakintaassa rukkasen sisällä. Tee aukileikkauksia saumavaraan samalla.

Tämä jälkeen yhdistä rukasken osat ja silitä halutessasi saumateippi. Ompele tässä vaihhessa myös kuminauha ranteeseen, n. 2 cm päähän peukalosaumasta. Ompele vuorin osat samalla tavoin, jätä lähelle alareunaa muutaman sentin mittainen kääntöaukko. Vuoriin ei tarvitse kuminauhaa tai saumateippiä.

Ompele vuori ja rukkanen yhteen oikeat puolet vastakkain, käännä oikeinpäin. Ompele n.25cm pitkä kuminauha renkaaksi ja ujuta se paikoilleen vuorin ja päällisen väliin. Käännä päällinen kuminauhan verran sisään päin ja tikkaa rukkasen suu.
 

4 kommenttia:

  1. Vinkkaan blogissani tästä postauksestasi, se on varmaan ok? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä ohjeesta :) Täytyykin soveltaa tätä kaksivuotiaan rukkasiin. :)

    VastaaPoista