Makuupussi

Päällystin tulevalle vauvallemme makuupussin ja tein samalla tutoriaalin teillekin, jospa tästä tavasta olisi jollekin iloa ja hyötyä: 

Valitse makuupussi, jonka vetoketju toimii moitteetta. Jos käytät vaaleaa tai ohutta kangasta, valitse mahdollisimman vaalea makuupussi. Itse halusin tehdä makuupussista alkuperäistä vastaavan tekniikaltaan, koska silloin vetoketju asettuu mielestäni kauneimmin. Tämä on siis viimeistelty puuvillaisella kanttinauhalla. 4 metriä luulisi riittävän, en tullut mitanneeksi kovin tarkasti.

 Pura irti makuupussin reunassa kulkeva tekokuituinen kantinauha ja vetoketju. Vetoketjua tarvitset vielä, mutta kanttinauhan voit heittää pois tai säästää johonkin muuhun projektiin. Purkaminen on helpointa, kun ratkojaa kuljettaa ompeleen alla pallopuoli alla ja piikki ompeleen yläpuolella.

 
Aseta tuleva päälliskangas oikea puoli lattiaa vasten ja makuupussi sen päälle sisäpuoli (tässä valkoinen) ylöspäin. Leikkaa päälliskankaasta makuupussin muotoinen, mutta sentin-pari suurempi kappale. Tikkaa kappaleet reunastaan yhteen ja leikkaa ylimääräinen tursottava vanu pois.

Seuraavaksi ommellaan vetoketju. Koska sauma viimeistellään kanttinauhalla lopuksi, ommellaan vetoketju paikoilleen oikeat puolet vastakkain päälliskankaan kanssa. Aseta lyhyempi vetoketju keskelle ylös ja ompele nuppineulojen väliin jäävä osuus.

Nyt saat käännettyä makuupussin kulkemaan vetoketjun viertä siististi. Kiinnitä nuppineuloilla ja aloita ommel siitä mihin vetoketjun päätyommel päättyi. Älä ompele liian läheltä vetoketjua, jotta paksun pussin saa kunnolla auki käytössä.

Toinen puoli vetoketjusta ommeltuna, näyttää tältä. Ompele samalla tavoin vetoketjun toinen reuna. Ompele myös pitkä vetoketju samalla tavoin, aloita alareunan keskikohdasta ja ompele pääty ensin. Vetoketjun oikea puoli jälleen makuupussin oikeaa puolta vasten.

Nyt makuupussin voi avata ja sulkea vetoketjulla. Reunat on vielä viimeistelemättä.

Ja nyt on reunakin viimeistelty :)

Makuupussi odottaa käyttäjäänsä <3 Kysykää ihmeessä jos kysyttävää tulee. Toivottavasti tästä on teille hyötyä, vaikka blogeissa on jo muitakin päällystysohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti