keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Lastenvaatebudjetti ja kangashankintoja

Kuinka taloutemme lastenvaatebudjetti on pitänyt vuoden 2012 viimeisellä puoliskolla? Olen seurannut lastenvaatteisiin menevää rahasummaa oikeasta sivupalkista löytyvän "puoli vuotta"-linkin takana. Ajattelimme miehen kanssa että heidän vaatteisiinsa menisi suunnilleen 100 euroa kuussa, siis kahdelle lapselle yhteensä. Tämä tekisi puolessa vuodessa 600 euroa ja vuodessa 1200! Järkyttävä summa!

Mutta onko niihin mennyt kaikki mitä varattiin vai menikö enemmänkin? Laskujeni mukaan meillä meni 652€ eli hiukan enemmän kuin oli varauduttu. Tässä pitäisi olla kaikki ostovaatteet ja lähes kaikki itse ommellutkin. Joitakin yksittäisiä on saattanut jäädä merkitsemättä eli summa voi todellisuudessa olla lähempänä 700 euroa. Valtavan paljon rahaa, mutta mitä sillä saa vastineeksi?

Olemme ostaneet mm. molemmille talvivaatteet (kuopukselle haalari, esikoiselle takki ja housut), parit kengät sekä runsaasti sisävaatteita, joista suurin osa on ommeltuja. Kenkiä ei voi kierrättää esikoiselta kuopukselle, esikoinen kun kuluttaa ne ihan loppuun. Haalariakaan ei tällä kertaa saanut kierrätettyä, kun lähelläkään sopivaa kokoa ei ollut esikoiselta jäänyt. Iso osa meille ostetuista vaatteista on onneksi hankittu käytettynä, mikä antaa mahdollisuuden ostaa erityisesti merkkivaatteita murto-osalla uuden hinnasta.

Jotta tästä postauksesta ei tulisi ihan tylsä niin laitan kuvan tämän päivän ostoksista. Kävin Triteksillä täydentämässä trikoovarastoja kesää ajatellen. Monta ihanaa löytyikin, kun pääsin penkomaan takahuoneesta löytyvää rullakkoa. Moni oli saanut ennen joulua ostattua varsinaisia aarteita, joihin nämä löydöt eivät ihan yllä, mutta aika kivoja kuitenkin vai mitä?


Vasemmalta alkaen: pehmeää valkoista joustofroteeta, tummansinistä joustocollegea, mustaa trikoota, tummanharmaata trikoota, kuviotrikoita harmaana, violettina, kukallisena, punasävyisiä raitoja, pinkkejä kuvioita sekä pinkkiä raitaa.

Harmaan ja violetin kankaan kuvioista tuli kysymyksiä että mikä siinä on. Otin kankaasta valaisevan kuvan. Kuvio on ehkä lähinnä kuusi, mutta kauempaa katsottuna vain kiva söherrys.

2 kommenttia:

  1. Mä oon hurahtanut kirppistelemään merkkivaatteita meidän lapsille, etenkin nuorimmaiselle. Joku tietty ihmettelee, miks merkkivaatteita, siks, että tietyt merkit kestää vaan niin hyvin. Toki kaupasta sais silti jotain merkkiä halvemmalla, mutta kun myyntiarvo ei muutu, niin merkkivaatteiden kierrätys on erittäin kannattavaa taloudellisesti ja toki myös ekologisesti ajateltuna. Mä en ees uskalla aatella, paljonko meillä menee rahaa lastenvaatteisiin. Paljon, itte sit kulkeekin halvemmissa ja huonommissa tamineissa. 100e lapsen toppahaalarista on ok hinta, mutta omasta toppatakista, joka menisi vuosia, se on muka paljon. :D

    Ps. Kivoja kankaita!

    VastaaPoista
  2. Sehän siinä juuri on, jotkut merkit vaan kestävät paremmin kuin toiset. Voin ostaa mm. ruotsalaisketjujen vaatteita kyllä, etenkin kirppikseltä tai -70% alesta, mutta täyteen hintaan en, sillä hermo menee kun ne ovat niin usein sutta ja sekundaa. Merkkivaatteisiinkaan en usko pelkän pelkän merkin takia, mutta jotkut ovat vaan käytössä osoittautuneet hintansa arvoisiksi. Ja totta tuokin että jälleenmyyntiarvo on aivan eri luokkaa.

    VastaaPoista