lauantai 12. tammikuuta 2013

Mistä miehelle kaapintäytettä?

Välillä täytyy muistaa ompeluksilla perheen isointakin jäsentä. Surautin miehelle pari peruspaitaa käyttövaatteiksi, hän kun on ainoa perheemme jäsen jonka kaappi ei suorastaan tursuile. Eli akuuttiin tarpeeseen tulivat nämä kaksi trikoota.


Kaava näihin löytyi Suuresta Käsityölehdestä 9/2012. Leveys on koosta 48 ja pituus 58, jonka lisäksi lisäsin muutaman sentin helmaan ja hihoihi. Pidennyksestä huolimatta mustan paidan hihat piti kantata, sillä kääntämällä niistä olisi tullut liian lyhyet. Harmaassa paidassa on applikoituna n.15 cm korkea P-kirjain, muuta kikkailua en näihin jaksanut sisällyttää.


Miestenvaatteita, tuollaisia perusjuttuja kuten collegehousuja, huppareita ja trikoopaitoja, olisi mukava tehdä enemmänkin mutta kaavojen löytäminen niihin on vaikeaa. Niitä on verrattain harvoin tarjolla käsityölehdissä ja silloinkin kun on, niin kokemukseni mukaan ne ovat useimmiten todella kummallista ja paljon muokkausta vaativaa mallia. Paljasttehan minullekin, jos löydätte hyviä miestenvaatekaavoja?

2 kommenttia:

  1. Olen kokeillut vasta yhtä, eli hupparikaavaa, mutta Joka tyypin kaavakirjassa on kaavat monenlaiseen perusvaatteeseen. Hupparista tuli ainakin ihan toimiva ja jos siinä jotain vikaa on, ei syynä ole kaava. ;)

    Ajattelin seuraavaksi ottaa kokeiluun jonkun perus trikoopaidan miehelle. Siis sitten, kun ensin keksin jonkun kankaan, mistä tehdä. Aika rinsessavoittoinen on tuo meikäläisen varasto... :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, pitää hankkia tuo Joka tyypin kaavakirja lainaan. Saisi mieskin jotain uutta kaappiinsa ;)

    VastaaPoista