sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kasvunvaralla

 Joskus saa käsiinsä niin ihanaa kangasta, että siitä tehdyn vaatteen haluaa olevan mahdollisimman kauan käytössä. Näin kävi kun sain kangasvaihtareilta apilavelouria. Kuopuksella on ollut apilatunika aivan pikkuisena vauvana, silloin tosin interlocktrikoosta ja ostovaatteena. Tästä tuli vielä ihanampi kuin se vuosien takainen muistolaatikosta löytynyt mekko, ja taatusti pitkäikäisempi.

 

Mekon pariksi huristin vielä valkoiset velourleggarit yön pimeinä tunteina muun perheen jo nukkuessa. Sekä mekko että leggarit ovat kokoa 110cm, mekossa vielä pitkät hihansuuresorit lisänä. Housujen puntit voi kääntää, jolloin niistä tulee n.104 cm, eli ovat nyt jo pidettävät. Legginsien kaava on muistaakseni MuotiMuksu 3/96 ja mekon kaava on muokattu yhdistellen Ottobre 4/12 lehden kaavoja ja muokaten niitä rankalla kädellä. Leggareiden kaavaan en ole tyytyväinen ja mekon pääntien resori menee vaihtoon, mutta muuten tuli ihana setti. Erityisesti siksi että kuopus itse tykästyi tähän kovin. "Sydänmekko!"Tässä muita kankaita, joita minulle kotiutui, Lintutrikoosta tulee tytölle hame tai pikkarit ja muista paitoja esikoiselle ja ehkä kuopuksellekin. Kiitos kaikille vaihtareille olleille ja erityisesti tietysti Miinalle, oli hauska tavata taas muita ompelijoita!


4 kommenttia:

 1. Kiva mekko on! :) Ja hyviä vaihtareita kyllä! Mun pitäs kans blokata vaihtarikankaat, mut en ole niistä vielä ommellut! ;)

  VastaaPoista
 2. Minulle iski niin hurja inspiraatio että oli päästävä tekemään yötä myöten kun en vaan voinut jättää tekemättä :D

  VastaaPoista
 3. Hyvään käyttöön pääsi kangas tuosta hyllyltä marinoitumasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu, tuosta tuli aivan lempimekko :) Taitaa kangasta riittää vielä johonkin muuhunkin, saa nähdä suostuisiko 5v pitämään jotain tuosta tehtyä vai pitääkö kääntyä tehdä lasten serkulle tms.

   Poista