maanantai 14. tammikuuta 2013

Tilkkulaatikon tyhjennystä

Täystyhjennnys tavoitteena tilkkulaatikossa tämän kevään aikana. Aikamoinen tavoite, kun se täyttyy sitä mukaa kun ompelen lisää, mutta jos edes sen verran vajenisi, että kansi mahtuisi survomatta kiinni :D

Aloitin kangasvaihtareila tulleesta pojan paitakankaan jämästä ja huristin siitä kalsarit uusimman Ottobren (1/13) kaavalla 16. koossa 116 cm. Boxerit ovat juuri sopivat n.115 cm käyttäjälle, tosin etuosaa kavennan seuraavalla kerralla vähemmän pussittavaksi. Ompelin nämä kasaan saumurilla ja litistin saumanvarat ompelukoneen suoralla tikillä litteiksi. Pystysaumoihin ei tule niin paljon rasitusta että olisin jaksanut alkaa säätää hunajakennotikin tms. kanssa, se on niin paljon hitaampaa. Tämä kangas kului näiden myötä aivan loppuun, osan osistakin jouduin leikkaamaan nurinniskoin. Onneksi avaruudessa suunnilla ei ole väliä.


Pölllökangas on myös kangasvaihtarikankaan loppuja. Lahkeellisten pikkuhousujen eli tyttöjen boxereiden kaavaa en löytänyt mistään, eli ei auttanut muu kuin piirtää itse kun tyttö niitä niin kovin toivoi. Kaikista kolmista kaavakokeiluhousuista tuli pidettäviä, mutta ensimmäisissä ei ole riittävästi lahjetta, toiset ovat haarasta liian leveät ja kolmansissa on hiukan liian kireä kumppari.

Lopuksi pilkoin kaikki ihmeelliset jämät vessankaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti