sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hiiri kissalle räätälinä

Tein esikoiselle ihanan takin. Kaavaksi valitsin Ottobre 4/12 lehdestä kaavan 37 ja kankaaksi syksyllä Travallelta ostamani kunnon ulkoiluvaatekankaan, jota olin tätä kevättakkia varten säästellyt. Kaavassa koot alkoivat vasta 134 sentistä, mutta ei se mitään, äkkiähän kaavaa nyt pari kokoa pienentää!


Pienensin kaavan siis kokoon 122 cm, tein tarvittavat kaavamuutokset (mm. lisäsin helman ja hihojen mittaa jottei tarvitsisi laittaa resoria) ja leikoin kankaan. Ompelin huolellisesti, lisäilin pyöreää kuminauhaa, sirkkarenkaita,purin ja ompelin uudelleen nappilistaa. Painoin nepparit paikoilleen ja ihailin aikaansaannostani. Hyvä etten jo blogannutkin tässä välissä.Sain esikoisen sovittamaan takkia. Hän oli itse valinnut kyynärpään tähtipaikkojen värin ja oli muutenkin kovin iloinen uudesta takistaan. Minäkin olin, olinhan kerrankin tehnyt tuolle usein paitsioon jäävälle isomalle jotain hauskaa ja erilaista perus paitojen ja collegehousujen jälkeen. Mutta voi surkeus, takki meni hädin tuskin päälle aikuisen vetämänä, eikä käsiä voinut juuri liikuttaa ;( En ollut tullut ajatelleeksi että joustamattomasta kankaasta totetutettuna olisi pitänyt valita pari kokoa suurempi kuin mikä nyt on käytössä.


No, onneksi tälle on kuitenkin käyttäjä taloudessa. Kuopus sai siis jälleen jotain kivaa kaappiinsa ja hänelle tämä olikin ihan passelin kokoinen. Nyt pitäisi etsiä esikoiselle uusi kangas jostain, Travellella en ole tuon yhden kerran jälkeen kankaita enää nähnyt. Kangastukun ja Shelbyn valikoimia olen jo katsellut sillä silmällä, mutta jos jollain lukijalla on vinkkiä hyvästä ja laadukkaasta ulkoiluvaatekankaasta (joko kaupasta tai kangaslaadusta) niin otan ilolla vastaan!

8 kommenttia:

 1. Tosi hauska takki! Harmi, ettei mahtunut oikealle käyttäjälleen...

  VastaaPoista
 2. Olipa onni, että kivalle takille löytyi perheestä toinen käyttäjä!

  Mä olen tilannut pari kertaa Michaels High Tech ka ulkoiluvaatekankaita Kangastukusta ja sieltähän löytyy erilaisia kankaita eri tarkoituksiin. Sellaisesta paksummasta Devon(?) kankaasta olisi nyt tarkoitus ommella kestävämmät housut. Aikaisempaa käyttökokemusta ei siis tuosta vielä ole, mutta ohuemmista olen tehnyt "tuulipukumaisempia" asuja ja hyvin ovat toimineet siinä tarkoituksessa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla että michaels high tech kankaat on hyviä. Kaipaisin nyt juurikin jotan jämäkkää ja vettä pitävää, mutta kuitenkin sellaista että ei olisi aivan pelitsen jäykkää ja painavaa. Kävin epätoivoissani jo EK:ssa tänään, mutta eihän siellä mitään ollut eikä myyjät tienneet mistään mitään.

  VastaaPoista
 4. Onpas hieno ja täytyy sanoa, että en ole tiennyt, että Travallelta saa kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään takista ja siksi ehkä vielä enemmän harmittaa ettei se mahdu pojalle :/ En ole tuota yhtä kertaa lukuunottamatta kankaita Travallella nähnytkään, tosin hirmuisen usein ei tule käytyä katsomassakaan.

   Poista
 5. Kiva takki tuli, onneksi oli sopivan kokoinen käyttäjä omasta takaa, olisi harmittanut muuten vielä enempi! :)

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Nurmeksessa Pohjois-Karjalasta saa ainakin Sastan ulkopukukankaita kilohintaan. Väreinä oli viimeksi käydessä (kesällä) tummanvihreää, punaista, oranssia ja muistaakseni sinistä. Myös villakankaita, vetoketjuja, nappeja, nyörejä yms. myynnissä. Palvelu on ollut ainakin itselle siellä erinomaista!
  Linkki vielä: http://www.e-saastamoinen.com/

  t. Ousku delffi.vuodatus.net - blogista

  VastaaPoista