torstai 8. elokuuta 2013

Varustelua syyskauteen, osa 2

Väriä syksyyn! Harmautta tulee riittämään, joten värit ovat paikallaan. Myös sienimetsässä tarpoessa on kiva että muksut erottuvat sieltä puiden lomasta. 

Ihan ensimmäiseksi esittelen kuitenkin paidan, joka sai alkunsa kun esikoinen löysi suvun perikunnan talon vintiltä possulta näyttävän napin. Paitaanhan se oli laitettava. Koska nappi on aika pieni, se ei oikein sopinut paidan pääkuvaksi. Aiheeseen liittyen tein sitten vähän applikaatiota mukaan. Värit on valittu pojan tämänhetkisten lempivärien mukaan. Resorien kanssa kikkailin, vaihdoin sitä samalla kun paitakangaskin vaihtui. Vähän samaan tyyliin kun tässä paidassa, mutta tällä kertaa pelkkien tikakusten sijaan tein tempun koko resorille. Myös Annikan ältsihienossa toteutuksessa on käytetty kahta resoria samassa kauluksessa.


Samaa tähtikangasta voi bongata myös pojan lippiksestä. Hattu on käännettävä (Unikuun ohjeella) ja toiselta puolen löytyy robotteja. Anteeksi huonot kuvat, vihreä pallopäämme on vielä onnettomampi sovittaja kuin nuo eläväisemmät vaihtoehdot.

Kuopus sai tietysti oman syyssettinsä. Hänen kirkkaanvärisiä vaatekokonaisuuksiaan rauhoittamaan laitoin toiselle puolen nougatinväristä pilvitrikoota ja toiselle sitten iloista sienikangasta.

Syksy viilenee nopeasti, joten tein myös astetta lämpöisemmät lippikset jo valmiiksi. Esikoiselle jälleen väriä ja kuopukselle ihania pupuja. Päällinen molemmissa Muruneulosta ja vuorina Triteksin joustocollegea.

Itsellenikin hurautin ihanan setin. Kangas löytyi Tampereen Ompeluelämää fb-ryhmän tilkkukassista, vuorina on merinovillaneulostilkkuja omista kätköistä. Apilaneulosta <3Ja vielä yksi päähine. Tämä lippis matkaa pojan kaverille synttärilahjaksi. Toivottavasti mahtuu päähän, pitänee illalla käyttää esikoista sovitusnukkena ja tehdä tarvittaessa uusi jos näyttää naftilta. Onneksi huomiseen on vielä aikaa.


8 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo resorivärin vaihtuminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehtynä resori mielestäni luo vahvemman kontrastin mustan ja keltaisen välille paremmin. Aluksi laitoin mustalle osuudelle keltaista resoria ja päinvastoin, mutta vaate näytti aivan pelipaidalle eikä kuva erottunut kunnolla. Näin päin resori korostaa paidan väriä ja huomio kiinnittyy ensimmäisenä applikaatioon, uten on tarkoituskin. Jossain toisessa paidassa voisi toimia resorien vaihto päinvastoinkin.

   Poista
 2. Upeita. Mie en ole uskaltanut kokeilla lippiksen ompelua vieläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ainakin tuolla ohjeella todella helppoa, eikä ole sen koonkaan kanssa ihan millilleen. Itse tosin jouduin ohjeen vastaisesti lisäämään kaikkiin osiin saumavarat, muuten ei mahdu päähän, mutta meidän lapset eivät siedäkään yhtään napakan tuntuisia päähineitä. Lippaan on ehkä helpoin laittaa tukihuopaa, mutta olen tehnyt myös liimaharson avulla kiinnitetyllä farkkukankaalla joitakin.

   Poista
 3. Ihanat lippikset ja hieno t-paita. Tuo pääntien resori on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Ekaa kertaa vierailulla ja ihania töitä sulla! Mielettömät noi Murun peitot, tilasin hetki aikaa sitten itselleni tuollaisen tilkkupaketin ja tuollaista kai munkin tarvii alkaa vääntämään :) Minkä kokoiset noi palat sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun viihdyt blogissani :) Murutilkut peitoissa on 12x12 cm, eli saumuroinnin jälkeen n. 11x11 cm. Molemmissa peitoissa on 130 tilkkua ja reunukset päälle, eli kokoa on riittävän reilusti että piisaa päiväpeitoksikin.

   Poista