keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kuopuksellekin jotain uutta

Teinhän minä  tyttärellekin oman peiton, jotta saa viileinä syysiltoina kietoutua omaan pesään sohvannurkkaan. Lisäksi tämä toimii oivasti päiväpeittona tai lisälämmikkeenä kylminä öinä. Peitto pitää vielä silittää niin reunojen kiertäminen toivottavasti vähenee.Tämä oli vähän harjoituskappale, isoveljen peitto onnistui tämän jälkeen jo siistimmin.


Vaatepuolella naperon kaappi on täydentynyt FB:n saumanvara-ryhmän kasvihaasteen myötä kukkapaidalla (kloriittipainantaa!). Kaava on Ottobre 6/10 lehdestä. Keskietuun lisäsin 6 cm, jonka rypytin framilonilla pääntielle ja hihat huolittelin trikookaisteleella, jonka olisi tarkoitu käpristyä raakareunan tavoin ensimmäisessä pesussa. Isoveljen ja isin pyörähupparit aiheuttivat sydäntäsärkevää kateutta joten kasasin tilkuista pikkupyöräilijälle oman vaatteet. Hieno hame tulikin! Kukkakuvio on painettu kloriittiin kastetulla pitsiliinalla. Aika hauskaa hommaa, kuvion väri tosin on arvoitus kuivumiseen saakka. Paidan niskaan leimasin muotiin tulleella Lidlin leimasimella SUORATSAUMAT. Toivotaan että kestää pesuja.

4 kommenttia:

 1. Kaikki on tosi kivoja, mut onhan toi murutilkkupeitto ihan huippu! :)

  VastaaPoista
 2. Murutilkkupeitto on huikea. Ja onpas tuo pitsiliina-clorite-painaminen hyvä idea!!!!

  VastaaPoista
 3. Onko noita Lidlin-leimasimia siellä vakiosti vai aika-ajoin, silloin, kun lehdessä niin mainostetaan?

  VastaaPoista
 4. Murupeitoista on tullut jo nyt suosikkeja, vaikka sää lähentelee hellettä. Luulen että ovat syksyllä ja talvella ahkerassa käytössä. Pitääköhän miehellekin tehdä oma tilkkupeitto, kun kaikilla muilla perheenjäsenillä jo on?

  Kloriitilla painaminen oli hauskaa! Suosittelen kuitenki koepainamista ennen varsinaisen kankaan käsittelyä. Kloriittien vahvuudet ja kankaasn alta paljastuvat värit vaihtelevat paljonkin.

  Leimasimet eivät kai kuulu lidlien perusvalikoimiin, vaan ovat noita kausittain vaihtuvia juttuja, joita siellä aika ajoin näkee. Jossain lidlissa voi vielä hyvällä tuurilla olla noita jäljellä.

  VastaaPoista