maanantai 5. marraskuuta 2012

Lapsille villaa ja minulle mustaa

Heti alkuun muistus! Vielä reilu vuorokausi aikaa osallistua ARVONTAAN!


Pilkoin kaikki värikkäät merinovillaneulokseni lapsille alusasuiksi. Oma hihahton aluspaitani on ollut niin kovalla käytöllä, että halusin lapsillekin tällaiset kätevät vaatekappaleet.

  
Kuopuksen pinkki setti on Sampsukan merinovillatrikoota. Paidan kaava on MuotiMuksu 3/96, hihat poistettuna, leveys 86 ja pituus 104cm, housut Ottobre 4/12 (?) Hopsis-leggarit lahkeet muutettuna. Esikoisen turkoosi paita on MM 3/96 leveys 98, pituus 116. Leggarit jostain, koko 104 pidennetyllä lahkeella. Täytyy sanoa, että vaikka kuopuksen setti on mukavan pehmeä, niin kyllä tuo esikoisen setin Myllymuksujen  merinovilla on paljon pehmeämpää, paksumpaa ja helpompaa käsitellä. Hintaa näille kaikille villavaatteille tuli suunnilleen 3-4€/kpl keväisen alennuksen ansiosta.


 Esikoinen sai myös uuden kypärämyssyn entisen reikiintyneen tilalle. Kaava MM 3/96, suurennettu kokoon 54cm.

 
Itselleni tein kaksi mustaa vaatetta. Ihana huivi on muokattu Ottobre 5/09 lehdestä löytyneestä huivikaavasta. Lisäsin kaarevaan reunaan 7cm ja jätin hörselön pois. Sen sijaan ompelin reunaan pitsikuminauhaa saumurin laakasaumaompeleella. Pakko laittaa siitä oikein lähikuva kun onnistui oikein odottamatoman hyvin.

 Itselleni hurautin myös samasta lehdestä löytyneellä kaavalla alushousut. Aika mummomalliset tuli. Tein omalla koollani, 38, mutta ainakin näin napakasta trikoosta olisi pitänyt ottaa leveysdestä seuraava koko. Korkeutta sen sijaan riittää koko mummoarmeijalle, eli useamman sentin saa mataloittaa seuraaviin.

4 kommenttia:

 1. Pysyy kainalot lämpöisinä noissa pöksyissä :).

  E

  VastaaPoista
 2. Onko tuo must trikoo myös Sampsukasta? Onko sitä napakkalaatuista elastaanitrikoota? Meinaan, jos napapöksyt tuli... ;) Ei vaan kun ostin itse Sampsukasta sitä napakkaa versiota ja olen tässä arponut, tarttisko reilumman koon leggareihin.

  VastaaPoista
 3. Tu omusta trikoo mahtaa olla Triteksiltä, yleensä ostan kaikki yksiväriset trikoot sieltä edullisen hinnan vuoksi. Tuo musta sattui olemaan oikein erityisen napakkalaatuista. Nyt mietin että piirränkö isomman koon, vai mahtuisinko tuohon kokoon jos housut tekisi hiukan enemmän joustavasta trikoosta. Madaltaa saa kyllä silti useamman sentin.

  VastaaPoista