maanantai 19. marraskuuta 2012

Arvontapipo, pipovaihtopipo ja 6 muuta pipoa

Viime viikkoina on tullut pyöriteltyä käsissä pipoa jos toistakin. Yhteensä ompelukoneeltani lähti eteenpäin 7 pipoa ja takaisinpäin tuli 1. 

Kuun alussa blogissani oli arvonta, jonka voitto osui Emilialle Pihlajanoksalla-blogista. Tämä pipo oli tarkoitus viedä perille saakka lomareissumme yhteydessä, mutta en ehtinyt viimeistellä sitä ajoissa. Huonoa en halunnut tehdä, joten ompelin eilen loppuun ja postitin tänään. Alareuna on kaksinkertainen, mutta päälaella velour on yksinkerroin. Kuplat, pallot tai mitkä lie ovat heijastinkangasta.
                                    

Olen osallistunut ensimmäistä kertaa pipovaihtoon, jonka Janika *nappinja*-blogista järjesti. Kiitos vaihdosta, siitä on ollut paljon iloa! On ollut mukava miettiä mikä kangas ja malli olisi saajalle mieluisin. Itse pääsin suunnittelemaan pipoa 1-vuotiaalle pojalle, mikä onnistuikin hyvin kun noita lastenkankaita sattumoisin meillä riittää. Vaikka aikaa olikin ja tein pipon ajoissa valmiiksi, tuli lähettämisen kanssa kiire. Lähdimme lomareissulle viimeisellä palautusviikolla, joten viimetingassa pistin pipon laatikkoon ja postiin. Harmikseni unohdin kortin ja suklaan pois paketista, mutta toivotaan että pipo pääsisi käyttöön. Kiinnitys on leuan alle nepparilla, vuorina bambucollegea, päällä velouria ja yksityiskohtina auton muotoinen heijastin ja tupsu päälaella.
 
Minulle tullut runsas paketti ainakin oli ilahduttava. Taatusti lämpimän ja kauniisti koristellun fleecepipon lisäksi löytyi teetä, suklaata, lempisalmiakkiani, kaunis kortti ja vieläpä teetalokin! (Yritin selvittää keneltä tämä tuli, mutta varmuuteen en päässyt.)

 
Yksityisempään vaihtoon menee toiveiden mukaan toteutettu  kaksinkertainen velourpipo. Ohimolla on iso tähti tähän syyspimeyteen. Edessä ei ole saumaa eikä edes kurttua, vaan silittäessä takasauma on saanut  nukan lyttyyn, pörhistyy taas käytössä. Tein tämän oman päänmittani mukaan, toivottavasti on saajalleen sopiva, itselleni ainakin oli varsin passeli. Kerrankin muistin että trikooseen suunniteltua kaavaa käyttäessä on suurennettava saumavaroja jos vaihtaa kankaan velouriin.

Nämä kelpaisivat kuulemma meidänkin muksuille, mutta julmasti ilmoitin että ne muuttavat postin välityksellä 100km etelään täältä. Uuden kodin pipotukset saavat juuri synttäreitään viettäneiden 1- ja 5-vuotiaiden veljesten kotoa. Molempien pipojen vuorina on bambucollegea, pienemmässä päällä velouria, isommassa joustofroteeta. Pienemmän koon veikkasin omien lastemme neuvolakorttien kasvukäyrien perusteella, toivotaan että osui sopiva.

Omat muksut saivat jämäpalatuontantoa. Molemmissa kuvissa samat pipot eri puolilta kuvattuina vain. Isomman pipossa on vihreällä puolella irroitettava tupsu ja punaisella puolella paloautoheijastin, pienemmän pipossa toisella puolen viimeiset tilkut pöllöcollegea ja toisella pinkki velour.

3 kommenttia:

 1. Siinä on pipoja joka viikonpäivälle :)

  Tuo rock-pipo on kyllä niin magee!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanasta piposta ;) Se on ollut kovassa ja jokapäiväisessä käytössä meijän pikkusella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että pipo on sopiva ja päässyt ahkeraan käyttöön :)

   Poista