perjantai 24. elokuuta 2012

Perusvaatetta haalarin alle

Haalarin alle on mukava pukea josutofroteeleggarit, joiden lahkeet mahtuvat näppärästi kengän sisälle, ja mikäs leggareriden kanssa sen mukavampi kuin pehmeä tunika. Leggareiden kaava SK 1/09 104 cm ja tunikan Ottobre 4/11 Dreamland -tunika 104 cm leveys ja 110 pituus. Empä sitten muistanut kaventaa tunikaa riittävästi, vaan siitä tuli yöpaidan oloinen. Etenkin tuon ylisuuren pipon kanssa, ja varsinkin sen ollessa kuviopuoli ylöspäin!

Tunika edestä ...            ja tunika takaa

"Äiti, kuvaatko sä nää housut?" Kuvassa myös pannumyssypipo. (Pitänee kaventaa) Pipon kaava jälleen Ottobre 4/12, lörppäpipo koossa 50cm. Ihana kaava, mutta hiukan ärsyttää että lopputuotoksesta tulee joka kerta erilainen.

Hinnat: Paita Nanson trikoota Triteksin palalaarista, 2,5€, housukangas saatu naapurilta. Pipo samojen kankaiden jämäpaloja, hinta ehkä 0,5€.

Muitakin hankintoja tuli tehtyä tänään. Piipahdettiin Travellen tehtaanmyymälässä ja tein pari löytöä. Travallen haalarit ovat olleet meidän naperoille vähän kummallista mitoitusta, mutta nyt päätettiin edullisen hinnan takia tehdä uusi kokeilu. Lisäksi valintaa helpottaa se, että takin ja housut voi tarvittaessa ostaa vaikka eri kokoa.
Esikoinen sai Remu-housut talveen. Nämä toppahousut ovat kokoa 110cm. 116 olisi ollut parempi, mutta näitä lumilukollisella lahkeella olevia ei ollut muita kuin nämä yhdet mallikappaleet. Menevät onneksi lopputalven kuopukselle kun jäävät esikoiselle pieneksi. Esikoista odottaa kaapissa myös Ticketin 122cm kirppishousut (uudenveroiset!), jotka ostin 15 eurolla viime viikolla. Esikoiselle pitää vielä löytää takki ja haalari tai ainakin jompikumpi. Yksi varatakki on jo, mutta se ei ole kovin lämmin. Hinta 25 + 15 €

Kuopus sai ihanan violetin 92cm Remu-takin kauppatakiksi ja varaulkovaatteeksi. Mitoitus oli hiukan kummaa, hihat ovat ihan reilun pitkät, vaikka tyttö lähentelee metriä ja on pitkäkätinen... Tähän löytyy viimetalviset housut, jotka mahtuvat alkutalven. Tämän lisäksi kuopukselle pitää ostaa haalari, viime talven 92cm Molo Kidsin haalari on armotta pieni ja esikoiselta pieneksi jäävä 116cm aivan liian suuri. Mihin lie joutunut esikoisen 98-110 cm haalari (kaippa sillä joku noista välikokoisista on täytynyt olla?) Hinta 19€

Kangaskaappikin sai tehtaanmyymälästä päivitystä. Remu-haalareissa käytettyä vedenpitävää kangasta metrin verran, hinta 3€!


2 kommenttia: