keskiviikko 8. elokuuta 2012

Lörppää joukkoa

      


Ompelin iltapuhteikseni koko perheelle lörppäpipot uusimman lasten Ottobren kaavoilla (4/12, 41.). Esillä neljää kokoa Baggy Look-pipoa, kuopukselle 50 cm, esikoiselle 53, minulle 54 ja miehelle 56. Eikö mies olekin komea kuvassa?

Kaava oli oikein kiva, mutta jokaisessa meni jotain pieleen. Miehen pipo on tylsä, kuopuksen pipo kinnaa, minun piponi näyttää saunapyyhkeeltä ja esikoisen piposta tuli liian suuri. Miksi? No siksi että en jaksanut aplikoida omaani mitään, arvelin että mies ei käytä kuin mustaa, en huomioinut että kuinka paljon esikoisen pipossa käytetty interlock venyykään enkä myöskään huomioinut, että vuorilliseen pipoon kannattaisi jättää enemmän saumavaraa kuin ohjeessa sanotaan.

Eteenpäin, sanoi mumo lumessa. Aioin kaikesta huolimatta näyttää saunaan menevältä joka päivä, sillä tykkään pipostani. Esikoisen pipoa saa onneksi pienennettyä takasaumasta. Kuopuksen pipo sentään menee päähän, sitäpaitsi se on kiva ja sopii moniin vaatteisiin, koska sen voi kääntää. Ja mies saa olla tylsä jos niin tykkää.


 Hintaa näille tuli vitosen verran lasten pipojen osalta ja aikuisten pipot kustansivat ehkä vajaat 3,5€ kappaleelta. Ei paha, kun nuo ovat tämän syksyn vaatteista ainoa, minkä olen joutunut nyt maksamaan.

Tässä kuopuksen syyssettejä. Vasemmalta lukien: Po.Pin kuorihaalari 98cm & Me&I-pipo, Po.P irtovuorihaalari 104cm ja Po.p pipo, Po.P kuoritakki ja ReimaTec housut 104 & Po.P huivi, Po.P Windleece ja Lindex housut 104 sekä vuorillinen lippis, Villervallan takki sekä söpöstelyyn ompelemani samettitakki. (Kuvasta puuttuu pinkki tähtipipo ja ruskea kukkapipo.) Villervallan ja samettitakin kanssa käytettäviksi haluaisin ommella vielä pipot ja huivin.

Esikoisen syksy näyttää turkoosilta. Vasemmalta: ruskea puuvillatakki ja Lindex ulkohousut sekä Me&I canvashousut ja Me&i pipo, Villervallan tähtitakki ja itseommellut puuvillahousut ja vuorillinen lippis, Po.P kuoritakki ja Lindex housut ja ROCK-pipo, Lindex tähtitakki ja Jonathan housut sekä Ej Sikke Lej vuorilliset sammarit, itseommeltu samettitakki ja Po.P farkut ja itseommeltuu tähtipipo. (Kuvasta puuttuu keltainen Po.P windfleece). Joku punainen pipo piristäisi montaa settiä, pitänee ommella, samoin keltaista tekisi mieli lisätä.

8 kommenttia:

 1. Jee! pipo mahtui miehelle ja hän piti siitä :)

  VastaaPoista
 2. Aina ei mene putkeen, mutta hyvältä noi musta näyttää! :D Pitäs munkin testata toi kaava,,,

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä kaava, kannattaa vaan ajatella etu- eikä jälkikäteen niin onnistuu paremmin tuo mitoitus :D

  VastaaPoista
 4. No jopas on kivoja pipoja! :) Hauska teksti tuossa pikkumiehen piposessa!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja pipoja. Taitaa olla tällekin mammalle sama homma edessä kun tuo ilma vaan viilenee ja viilenee. Toi on todella ärsyttävää kun ompelee jotain ja sit kun se on valmis, niin huomaa, ettei se toimikaan. On tosi vaikeaa kerätä itsensä ja tehdä ne muutokset eikä vaan heitä valmista epäsopivaa jonnekin nurkkaan...

  VastaaPoista
 6. Hienot pipot ja on tosiaan komea mies. ;D

  VastaaPoista
 7. Heippa !

  Sitten kun joskus olet myymässä tuota lindexin tähtitakkia niin olisin siitä erittäin kiinnostunut! Ja anteeksi että mä tälleen sun blogiin tuun kyselemään :( Olen etsinyt tuota takkia kissojen ja hevosten kanssa :D
  Ottaisitko yhteyttä jos joskus haluat myydä?
  mingmi@hotmail.fi

  :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitanpa pitää mielessä. Voi vaan mennä melkoinen hetki ennen kuin tuo vapautuu, se nimittäin tällä kasvuvauhdilla mahtuu esikoiselle vielä ensi keväänäkin ja sen jälkeen on menossa pikkusiskolle :D

   Poista