maanantai 30. heinäkuuta 2012

Matkamuisto ja tilausvaatteita

 
Lapset lukivat uusinta Ottobreta ja esittivät tilausksia. "Äiti, tee siskolle tuommoinen pupumekko, mulle paita ja serkkuvauvalle* haalari. Sisko tykkää niin paljon pupuista ja serkkuvauva tarvitsee haalaria." Ei muuta kuin tekemään, olinhan luvannut tehdä matkamuistoksi vaatetta eläinten kuvilla kun kerran eläintarhassa kesäreissulla käytiin.





Kaikki kaavat uusimmasta lasten Otttobresta. Kuopuksen mekko ohje numero 14. Rabbit Jump pienennettynä kokoon 104 cm, pintuc-laskokset korvattu rypytyksellä. Kangas on mangonväristä sydänelouria Ikasyrilta ja hintaa tälle tuli n.5€, kangasta oli löytökorissa n.40 cm korkea pala jonka sain edullisesti Lapsimessuilta. Riitti tähän mekkoon juuri ja juuri, kun laitto selkäänkin poikkisauman samalle korkeudelle kuin eteen.

Esikoisen kirahvipaita on kaava numero 16. Pupunen koossa 116 cm, hihat suoristettu. Kangas on eurokankaan mangoa jerseytä valkoisilla pikkupalloilla. Tähän meni tasan puolet metrin palasta, eli paidalle tuli hintaa 8,5€. Toivon, että paita sopisi yhteen kierrätystrikootakin kanssa. Tähän tuli hiukan liikaa yöpaitamainen fiilis, kuinkahan sitä korjaisi?
  

Serkkuvauvalle oli pakko kokeilla ihanaa jumpsuit/ onepiece/ haalarikaavaa numero 5. Koko 74 cm, mutta selkämittaa pidensin pari senttiä. Kankaana on siskolleni tekemästä jumpsuitista jäljelle jääneet pienet palat. Tilkkujakin oli niin vähän, että pari ylimääräistä saumaa jouduin tekemään. Tähän laitoin pitkästä aikaa tuollaisen ompelumerkin tekstillä "mansikka", ompahan pienellä käyttäjällä jotain mitä natustella ettei tule tylsää, laitoin sen nimittäin vetoketjun vetimeen.
  

* Nimi muutettu yksityisyyden suojaamiseksi.

27 kommenttia:

  1. Kauniita ompeluksia, varsinkin tuo mekko on niin kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mekkoon minäkin noista enite tykästyin :)

      Poista
  2. Kivoja vaatteita on! :D Tossa uusimmassa Ottobressa oli kyllä paljon hyviä kaavoja! :) Mulla 14 vaatetta siitä tehty ja pari kaavaa pitäs vielä piirtää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä paras lehti viimeisten 3,5 vuoden aikana, vaikka monta muutakin hyvää on ollut. Olen ommellut tästä jo 8 vaatetta enempi tai vähempi kaavoja muokkaillen ja vielä ainakin 5 pääsee kokeiluun.

      Tehtyjä:
      5. haalari
      12. paita
      16. paita
      14. mekko
      30. hame
      23. huppari
      33. huppari
      34. mekko

      Kokeiltavia:
      15. leggarit
      16. paita pussittavilla hihoilla
      19. housut
      20. kaulsupaita trikoosta
      41. pipo

      Poista
  3. Oi, kun on kivat vaatteet. Eikä mulle ainakaan tullut mitenkään yöpaita tuosta kirahvista mieleen. :)

    Kiva nähdä muiden tekemiä versioita OB:n malleista. Tästäkin mulle tuli heti pari kokeiltavaa lisää. Oon tehnyt vasta yhden Roundaboutin, mutta kaavoja on leikeltynä jo moneen muuhunkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos paitaa voi pitää päiävälläkin, ei mene ihan hukkaan :) Poika kyllä tykksi siitä, sai itse valita eläimen ja kangas valittiin yhdessä.

      Poista
  4. Ihania! mekko eniten minunkin mieleen. Tykkäsin kyllä kovasti kaikista!

    VastaaPoista
  5. Ihania! Varsinkin tuo mekko, mutta muutkin ovat tosi kivoja!

    VastaaPoista
  6. Todella kivoja kaikki! :) Ihanat nuo eläimet ja hauska, että lapsille on samanlaiset mutta erilaiset.

    VastaaPoista
  7. Pupumekko on aivan ihana:) itse tein minnie mekon tuosta keltaisesta velourista. vielä sitä jäi, kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mekkoon riitti yllättävän pieni palanen ;)

      Poista
  8. Kiitos kaikille kommnetoijille, ihana huomata että joku jaksaa lukea näitä höponöitä :)

    VastaaPoista
  9. Voi miten kivalta tuo mekko näyttää. Minäkin tykkäsin uusimmasta Ottobrestä! Monta mukavaa kaavaa oli lehdessä.

    VastaaPoista
  10. Tosi kivoja. Mä oon kans aikonu vaikka mitä ommella tuosta uudesta lehdestä mutten oo ehtinyt vielä ompelemaan mitään siitä. No leikattuna on jo yks paita. :-D

    VastaaPoista
  11. Onko kukaan ehtinyt kokeilla uusimman Ottobren kauluksellisen trikoopaidan kaavaa? Mietin että onko liian leveä tuolle hoikkikselle?

    VastaaPoista
  12. Tosi hienoja! Mulla onkin uusin ob vielä korkkaamatta.

    VastaaPoista
  13. Voih, tuo velourmekko on aivan valloittava. Niin söpö!!

    VastaaPoista
  14. Voi ei miten söpöjä ja hienoja vaatteita :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos, kiitos :) Yomm, kannattaa korkata lehti, on aivan ihania kaavoja tällä kertaa! Hyvä etten lopettanut tilausta keväällä, kuten nuukuuksissani jo kerran pohdin.

    VastaaPoista
  16. Oijjoijjoi kun on ihania. Pupumekko on valloittava, itse katselin myös tätä mallia että pakko tehdä, mutta mun tyttö on vasta kokoa 80 :D Toi sydänvelour sopii mekkoon kuin nenä päähän :)

    VastaaPoista
  17. Kiitos Tiinu :) Leena: Kokoon 80 pienentäminen voi olla aikamoinen haaste :D Tosin tämän kaavan voinee piirtää melkein mistä tahansa tavallisestua liivimekkokaavasta, jonka katkaisee kainaloiden yläpuolelta, leventää helmakappaletta ja muotoilee tämän kaavan mukaisesti.

    VastaaPoista
  18. Voi miten söpö tuo pikkuinen jumpsuit ja pupumekossa kangas kruunaa mallin :)

    VastaaPoista