maanantai 23. heinäkuuta 2012

Syksy mielessä

Syksy on väkisinkin mielessä, kun ulkona on 15 astetta lämmintä ja vettä tulee taivaan täydeltä. Ei tunnu lainkaan heinäkuun lopulta, ennemminkin syyskuulta. No, ei se mitään. Sää antaa hyvän syyn pysyä sisällä ja ommella uusia vaatteita vielä kylmemmille säille.


Itselleni tein Taikametsäjoustofroteesta Bohemian-tunikan (Ottobre 5/09, koko 34). Tällä kertaa tuli istuvampi kuin  viimeeksi, johtuneekohan napakammasta kankaasta? Ihanan tuntuinen kangas; napakka, joustava ja samalla tiivis joustofrotee. Tätä voi hyvi käyttää jo nyt esimerkiksi joutofroteecaprien kanssa tai talvella pitkien trikoiden kanssa lisäämällä alle valkoisen trikoopaidan.

Tein itselleni kokeilumielessä tunikan myös uusimman lasten Ottobren (3/12) zig zag-tunikan kaavalla. Koon 170 luulisi olevan aika sopiva ellei liian pieni, mutta tämä muistuttaa lähinnä telttaa, jonka kaula-aukkoon kuristuu. Täytyy muokata pääntietä suuremmaksi niin voi käyttää ainakin kotona. Aika paljon hauskempi lehden kuvassa, vai mitä?Seuraavasta vaatteesta sen sijaan tuli varsin söpö <3 Kuopukselle ompelin uuden, lämpimämmän hupparin syksyyn. Kaavaa on muokattu uusimman Ottobren huppareiden kaavoista yhdistellen. Huppu on neppareilla kiinni, joten tätä voi käyttää hupparina nyt kylmänä kesänä, mutta menee mukavasti haalarin alle, jahka sen aika tulee. Kiinnitys ei ole lainkaan niin siisti kuin voisi toivoa, mutta varmasti tulee käytettyä. Vetoketjun viimeistelin sisäpuolelta trikookaitaleella, onnistuu näemmä hienosti ja oli helppoa. Hintaa tälle tuli alle 10 euroa ja siitäkin puolet on vetoketjusta (mur!). Kangas on aivan syötävän söpöä neulosta Triteksiltä. Muistuttaa aika lailla Marakattimarssin käyttämää ja teettämää neulosta ;)

20 kommenttia:

 1. Ihana tunika taikametsästä! Ja aivan ihana huppari pikkuiselle <3

  VastaaPoista
 2. toi on niin ihana tuo alimmaisen hupparin kangas :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos HeiDu, luulen että Taikametsätunika tulee ahkeraan käyttöön. Eikö olekin Unikuu, joskus Triteksiltä tekee uskomattomia löytöjä :)

  VastaaPoista
 4. tosi nätti tuo ensimmäinen =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Ihana nähdä että joku on kiinnostunut ompeluksistani.

  VastaaPoista
 6. Hienoja ompeluksia. Aivan upea tuo sinun keltainen tunika!

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana tuo tunika! Koko ajan enemmän ja enemmän alkaa tuntua, että sitä pitää hankkia itselleen. :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja! Voi kun mäkin olisin saanu tuota pinkkipalloa. Mulla on sitä vaan vihreenä. :)

  VastaaPoista
 9. Keltaista taikametsää ei enää saa, ellei onnistu OE:n kangashamstereista saamaan palasta. Harmaana trikoona saa ainakin Royal-tuotteelta ja sekin näyttää ihanalta :)

  Eve: Minä taas haikalin sen vihreäpalloisen perään kun sitä en ehtinyt saamaan Triteksiltä. Mutta ihanaa on tämä pinkkikin.

  VastaaPoista
 10. Oi, sä oot jo tehnyt hienon tunikan Taikametsästä! :D Mä vielä harkitsen, mitä siitä tekis...

  VastaaPoista
 11. Hetihän se piti päästä tekemään kun kangas oli kuiva :D Visio oli muhinut päässä jo hyvän tovin. Nyt en vaan osaa päättää mitä lopusta tekisi: lapsille housut/huppari/paita/tunika/mekko vai jotain ihan muuta?

  VastaaPoista
 12. Hieno tunika taikametsästä tuli :)

  VastaaPoista
 13. Kiva blogi sulla!! Tuosta nimestä mäkin tykkään!! Ja on ihana nähdä ku muut on tehneet itselleen vaatteita niin olen uskaltanut myös tehdä itsellenikin.. Pitääpä kokeilla tehdä noita lasten ob vaatteita itsellenkin.

  VastaaPoista
 14. Ihana Taikametsätunika! tuo on hyvä idea. Itse en ole vielä päättänyt mitä omastani teen...
  (Itse pysyy perillä mitä blogeja on lukenut kun tykkää niistä fb-listalla, siksi siellä on tykkäyksiä)

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommenteista, onpa ihanaa saada eloa tänne blogiin :) OB:n lasten 170 cm vaatteet vastaavat hyvinkin M-kokoa, joten kannustan kokeilemaan!

  VastaaPoista