sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kierrätysompelua, muttei silti nollaviikko

Kotiuduimme torstaina reissusta, mutta alkuviikosta tuli tehtyä vielä hiukan lastenvaateostoksia. Aika hyvin maltoin olla ostelematta turhia: meille kotiutui edellisen postauksen kuopuksen housujen lisäksi vain esikoiselle 3 salama-autoalushousut, siistimmät shortsit ja hajonneiden gore-tex-lenkkareiden tilalle uudet sekä yksi turhahko, mutta halpa ja kiva värinen turkoosi, trikoopaita. ostokset tekivät yhteensä 47,5 euroa. Kertyvää summaa voi seurata sivupalkin "puoli vuotta"-linkin takaa.

Vihdoin pääsen ompelemaan kun palasimme kotiin! Ensimmäisenä työnä valmistui esikoiselle trikootakki kierrätyspaidasta. Paidan etupuolen kuvan käänsin selkkäpuolelle ja eteen laitoin muutaman nepparin tuomaan ilmettä takkiin. Kangas on ihanaa paksua, jämäkkää ja silti joustavaa trikoota. Olisin pitänyt itselläni jos tämä olisi mahtunut päälle. Trikootakin kaava muistuttaa etäisesti Ottobre 4/12 liikennemerkkihupparin kaavaa koossa 116 cm. Muuteltu kyllä sieltä ja täältä mm. sen takia, että aikuisenkaan paidasta ei 116 cm huppariin riitä enää huppuun kangasta. Hiukan liian suuri kaula-aukko tuohon tuli, mutta saa välttää kun kangasta ei ole enää yhtään jäljellä. (Hinta 0 euroa, sillä äitini halusi maksaa kierrätyskeskusostokset, 30 senttiä)§

 

Myös kangasvarastoni on loman aikana kasvanut. Vasemmanpuoleinen on Facebookin Ompeluelämää-ryhmän omaa Taikametsä-joustofroteeta (saatavana harmaana trikoona parista nettikaupasta), sitten lahjoituksena saatuja puuvilloja ja välissä lasten Isomummilta ompeluksiin saatu ihana valkoinen paita.

8 kommenttia:

 1. Kiva tuo keltainen paita. Ihana kierrätys. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno! Kierrätän itsekin paljon omia vaatteita. Saa muksut lisää täytettä kaappiinsa, ja oma kaappi tyhjenee. Saa luvan kans ostaa itselle uusia (tai tehdä). :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :) Minusta näitä kierrätysvaatteita on hauska tehdä, kun materiaali ei maksa käytännössä mitään, voi kokeilla uusia juttuja rohkeasti.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kierrätyspaita. Ja hurjan kiva, että olet postauksiin kirjoittanut aina vaatteen hinnan!

  VastaaPoista
 5. Kiva että innostuit itsetehtyjen vaatteiden hinnan sauraamisesta :) Moni kuvittelee että tämä on ihan puoli-ilmaista ja pettyy kun en tee heidän lapsilleen samanhintaisia vaatteita kuin henkkamaukka. Johan materiaaleihin uppoaa enemmän kuin valmisvaatteen koko hinta!

  VastaaPoista