perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vauvan vaatesetti

Välillä täytyy ommella jotain ihan alusta saakka, ettei ompelumotivaatio joudu täysin hukkateille. Tällä erää valmistui vauvalle muutama vaate: body, puolipotkuhousut, nuttu ja haalari. Kaikki vaatteet ovat kokoa 56-62 cm, eli lähinnä kaavoista 56 cm, jota on hihoista ja lahkeista pikkuisen jatkettu. Tarkoitus olisi, että näitä voisi yhdistellä monin tavoin.

Aiemmin valmistuneet pöksyt sopivat hyvin uuden kietaisubodyn kaveriksi. Bodyn kaava on muokattu Ottobre 1/12 happy squirrel kaavasta kietaisumalliseksi. Bonuksena bodyssa on tuplanepparit haarassa kasvamisen ja kestovaippojen varalta.


Body käy myös näiden puolipotkuhousujen kaveriksi, vaikka turkoosin sävy onkin mielestäni hiukan liian voimakas tähän settiin. Kaava on ehkä lehdestä 4/11, koko muistaakseni 62 cm


Puolipotkarit sopivat myös tämän pienen nutun pariksi. Tällä puolen kuosina on ihanaa Nanun Karhu-kuosia, toisella puolen vaaleanpunaista jota on myös bodyssa. (Itselleni muistiin: puoli metriä trikoota riitti tarkalla asettelulla sekä nuttuun että bodyyn.)

Nutun vaaleanpunaisen puolen pariksi voi laittaa vaikka alussa näkyneet Ottobre 4/14 housut.


Pitäähän sitä saada vauvalle oma kissavaate, kun isommillakin on omat rakkaat Muruneulosvaatteensa (nimenomaan samaa kuosia eri väreissä). Vauvan jumpsuitin kaava on Ottobre 4/12 Villikko haalari koossa 56, selkä parilla sentillä jatkettuna. Haaranepparit korvasin vetoketjulla, hihoihin ja lahkeisiin lisäsin resorit (hiukan otin pituudesta ensin pois) ja hupun piirsin mukaan jostain toisesta saman lehden vaatteesta. Tuli aika söpönen!

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea tuo kaksoisnepitys haarassa ja muutenkin aivan ihania pieniä vaatteita.

    VastaaPoista
  2. Pitkäikäisiä nämä ainakin ovat olleet: kissahaalari ja karhunuttu ovat edelleen käytössä, vauvalla on tänään ikää 7kk

    VastaaPoista