lauantai 9. elokuuta 2014

Uusi lastenhuone

Blogielämäkin käynnistyy jälleen pitkän kesäloman jälkeen. Näin alkajaisiksi voisin esitellä uudistuneen lastenhuoneemme.  Muutoksen tarkoitus oli saada lapsille aikuisen sängyn kokoiset nukkumapaikat niin, että huoneen leikkitila samalla kasvaisi. Koska huoneella on yli 4 metriä svyvyyttä, mutta vain 2,5m leveyttä niin tämä toteutettiin korotetun lattian ja laatikkosänkyjen avulla. Huone saatin vimeistellyksi juuri sopivasti ennen esikoisen ekaluokan alkua!

Ensin koko huone tyhjennettiin ja rakennettiin koolaukset korotettua lattiaa varten. Koolaustarvikkeisiin upposi yllättävän paljon rahaa, puutavaraan suunnilleen 80€ ja kulmarautoihin ja liimaan joita käytettiin kiinnitykseen 25€.


Koolauksen päälle tehtiin lattia 28mm paksusta ja 600mm leveästä pontatusta lattialevystä. Etureuna viimeisteltiin 2400mm leveällä liimapuulevyllä johon sahattiin pyöreäkulmaiset aukot latikoita varten. 
60€ + 30€

Lattiaan porattiin rasiaporalla pari reikää sähköjohdoille ja lisäksi pari isompaa kantikasta tuuletusaukkoa, jotka peitettiin ritilällä (pikkulegot...) 20€/kpl

Sänkyjen rungot ostin Tori.fi:n kautta. Tukevat täyspuiset 50-luvun sängyt kustansivat yhteensä 40€ + liimapuulevyt, joista päädyt ja korotetut sivulaidat tehtiin, toiset 40€. Lapset saivat itse valita sänkyjensä värit ja maalata ne. (Maalit 10€/väri)

Lastenhuoneen matala kirjahylly ei enää toiminut uudessa huoneessa, joten kaivoin varastostamme vanhaa ja huonokuntoista Lundiahyllyköä. Pienellä hionnalla ja uudelleenmaalauksella näistä osista saatiin oikein siisti kokonaisuus lasten käyttöön. Maali 12,5€.

Itse remontti ei vienyt kuin pari päivää, latttiamaalin (30€) kuivumista odoteltiin pari lisää. Aika mukava kokonaisuus, vai mitä? Juuri sopivan hempeä tämän ikäisille lapsille eikä ole kallis muuttaa myöhemmin toisen väriseksi.


Koulupöydän päälle lisättiin toinen hylly valmiille legorakennelmille, sillä kun on näyttänyt olevan tarvetta. Askartelu- ym. kirjoille ostin pari puista lehtikotelua Ikeasta. Samasta paikasta löytyi myös hauska pieni magneettitaulu ja värikkäät nupit, sekä lisää verhorenkaita. Penkin alla olevat lelulaatikot vaihdettiin mustaista raikkaan turkooseiksi. Nämä kaikki yhteensä maksoivat 33€.

Nuppeihin voi ripustaa vaikka reput.


Silloin kun ei tarvitse keskittyä läksyihin, voi vaikka pelata, leikkiä tai lukea. Pienen puisen lastentuolin maalasin sängyn maalauksesta jäljelle jääneellä maalilla purkkapinkiksi. Sen avulla yltää hyvin ylähyllyllekin. Verhoiksi laitoin lapsuudenkodistani perityt vanhat Marimekon Heinä-verhot. Osaisiko joku auttaa, että milloin näitä on tehty tässä sävyssä?

Ikkunan alle liimasin viime talvena lastenvaateostoksen yhteydessä kaupanpäällisiksi saadun kaupunkimaisemaseinätarran. Sopii hyvin autoleikkeihin.

Leikit on illalla helppo siivota, kun säilytystila on lähellä. Sänkyjen väliin tehtiin iso lelulaatikko kierrätyskeskuksesta löytyneestä mäntyisestä sängynaluslaatikosta (10€). 9cm piti kaventaa että mahtui paikalleen, mutta edelleen leveyttä jäi niin paljon että laatikoiden sivuun mahtuu automattokin säilöön. (Kuva on viimeistelemättömästä huoneesta, siksi talonkuvat ja verho katosivat.)

Illalla on hyvä vetää oma sänky sopivan verran esiin lattian alta ja kömpiä nukkumaan. Aamulla taas on helppoa kun voi työntää pyörillä liikkuvan sänkylaatikon lattian alle paikoilleen petaamatta.

15 kommenttia:

 1. Aivan loistava idea sänkyjen paikasta! En ole aiemmin tällaiseen törmännytkään.

  VastaaPoista
 2. Nerokasta ja tosi kiva lopputulos!

  VastaaPoista
 3. Lopputulos on tosiaanki hieno. Kyllä sielä kelpaa nyt lasten asustella.

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä idea ja mahtava lopputulos!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno ja kekseliäs ratkaisu ja lopputulos!

  VastaaPoista
 6. Vallan mainio ja toimivan oloinen lastenhuone!

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno idea ja toteutus! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 8. Mahtavan näköinen, kyllä lasten nyt kelpaa!

  VastaaPoista
 9. Onpas kätevä ja kivannäköinen!

  VastaaPoista
 10. Jes, kiitos, juuri tällaista vaihekuvia ja hintoja sisältävää ohjetta podiumin tekoon etsinkin! Lisäkysymyksenä, millaiset pyörät sänkyjen ja laatikoiden alla on, mistä ostit ja mitä maksoivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänkyjen ja laatikon alla olevat pyörät ovat Bauhausin 2,5cm halkaisijaltaan olevat kovat muovipyörät, hintaa oli n.2€/kpl. Bauhausissa oli monenlaisia., -kokoisia ja -hintaisia pyöriä tähän tarkoitukseen. Jos teet vastaavaa joskus Anonyymi, olisi mukava nähdä siitä kuvia!

   Poista
 11. Kiitos kaikille mielenkiinnosta huonettamme kohtaan. Mukava saada näin paljon palautetta :)

  VastaaPoista
 12. Pakko kommentoida, kun eksyin vaateasioissa sivullesi: ihan huikea tuo teidän lastenhuoneentoteutus.
  Miehen kanssa tässä alettiin haaveilemaan A) isommasta kodista lasteenhuoneen kera ja B) siellä ensitöikseen lastenhuoneen remonttia ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit lastenhuoneestamme Agaba :) Voihan sitä ensihätään remontoida makuuhuonetta tilavammaksi, vaikka siinä nukkuisi koko perhe ;)

   Poista