Eilisen ompeluhaasteena fb:n ompeluryhmässä oli tekstiilijätteen hyötykäyttö. Ajankohtainen aihe, jos yhtään on tullut seurattua viime aikojen uutisointia suoraan tehtaalta kaatopaikalle joutuvasta tekstiilijätteestä tai kauppojen myymättä jääneistä vaatteista, jotka eivät ilmeisesti läheskään aina päädy hyötykäyttöön.
Oma ongelmani on tietysti pienempää luokkaa, mutta turhaa jätettä joka tapauksessa. Enemmän pitäisi jaksaa pohtia kankaan käyttöä loppuun saakka sekä vaatteiden uusiokäyttöä. Minulla on tapana pitää kangashyllyssä vähintään lapsen paidan etumukseen riittäviä paloja. Yhteen laatikkoon kerään vähintään t-paidan hihaan tai pipoon riittävät palat ja sitä pienemmät, mutta kuitenkin kämmenenkokoiset palat päätyvät pikkutilkkulaatikkoon.
Juuri ennen tämän haasteen julkaisua olin siivonnut pikkutilkkulaatikkoni ja seulonut sieltä epämääräisimpiä silppuja roskikseen. Onnekseni en ollut ehtinyt viedä roskia vielä, sillä moni silppu löysi uuden elämän...
24 kestovanulappua naamanpesuun
Kuopuksen nukeille pipoja ja peittoja, sini-punainen peitto on joskus ollut jonkun paidan helma, toisella puolen trikoonjämiä.
Pikkareita tilkkulaatikon epämääräisen muotoisista paloista. Langansuunta on unohdettu ja joissain on ylimääräinen sauma edessä tai takana keskellä. Punaisista tuli harmi kyllä liian pienet ja toisiin prinsessapöksyihin jouduin vaihtamaan FOEn tilalle pitsikumpparin (jäi vähän lörpöttämään). Vieläkään malli ei ole täydellinen, vaan lörpöttää pepusta ja haarapala on liian leveä (Ottobre kids 6/13, 110cm)
Tampereella kiertävästä tilkkupussista löytyi pipopalat auto- ja prinsessajerseytä. Traktorineuloksen vaihdoin vaihtareilla. Kaikkien pipojen vuorikankaat on pikkutilkkulaatikosta tai roskiksesta. Eivät kestä kääntämistä, mutta tarvitseeko sinne nurjalle niin kurkkiakaan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti