lauantai 23. elokuuta 2014

Kylmä tulee

Tulee se, jossain vaiheessa. Toivottavasti ei ihan vielä, mutta sitten kun tulee niin saisi tulla nopeasti.


Esikoinen sai uuden pappatakin. Suurensin kaavan (Ottobre Kids 4/13, 25. Grandpa) kokoon 134, koska toinen samantyyppinen kaava tuossa lehdessä, jossa olisi riittänyt kokoja, ei ollut mieleinen. Tämän luulisi mahtuvan pitkään, sillä tästä tuli aika reilu mutta onneksi poika tykkäsi silti jo käyttää.Kuopuksenkin viime postauksen pipo on oikein sopiva.


Esikoiselle etsin kaapeista tällaisia vaatteita. Ticketin 128 cm ohut puku, Po.P 122 cm windleece, Ticektin 128 cm parkatakki, Jonathanin vk-takki 134 cm sekä parit housut: tsi ja Ticket. Kenkinä hänellä on lenkkarit, Crocsin saappaat sekä Vikingin goretex -tennarit. Kaikki vaatteet on joko saatu, ostettu kirppikseltä tai hyvästä alesta (-40% -60%), esim. Jonathanin takki maksoi uutena 11€.


Esikoisen talvisetit ovat paljon värikkäämpiä kuin viime vuonna. Molo kidsin 122 cm farkkukuosinen takki saattaa mahtua vielä alkutalvesta, jos ei niin kaapissa on Name Itin 140 cm punainen toppis. Sinisen takin pariksi on Ticketin verkkokaupasta II-laatuisena löytyneet housut 128 cm ja Mummun virkkaama pipo. Ticketin housut ovat II-laatua koska ovat paljon normaalia kapeammat. Taitaa olla leveää mallia kun tälle jätkälle sai silti kumpparia kiristää ihan reilusti. Toisena settina on Reimatec Curtis -takki 134 cm ja Molo Kidsin mahtavat olkaintoppahousut 134 cm. Kengät täytyy ostaa, sillä pojan jalka on kasvanut 1,5 cm kesän aikana, nahkakintaat ja muitakin rukkasia onneksi löytyy. Sen sijaan toppasormikkaat saattaisivat olla koululaisen mieleen?


Kuopuksen välikauteen kuuluu paljon samoja vaatteita kuin viime vuonna. Po.Pin windleece 104 cm ja Lindexin vk-housut 110 cm ja Superfitin gorelenkkarit. Po.Pin punaruudullinen takki 104 cm on jo esikoisen perua (silloin tehtiin laatua, nykyisistä hajoavat vetoketjut), Jonathanin housut 122 cm sekä Crocsin kumisaappaat. Po.Pin punainen haalari yllätti pienellä koollaan vaikka on jo 110 cm. Valkopilkullinen takki on itse tehty, koko n. 104 cm ja sen kanssa sopivat vaikka Me&I-canvashousut. Pipoja ja hanskoja on todennäköisesti tarpeeksi. Kuvasta puuttuvat ihanan keltaiset Molo Kidsin kurahousut, jotka arasta väristään huolimatta ovat loistavat: ne lähtevät todella helposti puhtaiksi.


Talvisemmille säille Ticketin vaaleanvihreä ohut toppatakki on omiaan, sen kanssa sopii hyvin yhteen Me&I-kissapipo. Po:pin irtovuorinen vk-haalari on ollut aikanaan hyvä ostos: se oli käytössä esikoisella 2-5 -vuotiaana ja sen jälkeen kuopuksella 3-5 -vuotiaana. Vetoketjun vaihdoin viime keväänä, mutta se sallittakoon haalarille joka on ollut ympärivuotisessa käytössä 5 vuotta. Reiman pinkit kurahousut ovat yhtä huonoa laatua kuin muutkin Reiman housut joita meillä on ollut. Nämä menivät lahkeesta rikki liian nopeasti, mutta kelpaavat edelleen kotipihakäyttöön. Talvella kuopus saa ylleen Kuopuksesta puoleen hintaan löytyneen Molo Kidsin toppasetin: vaalean turkoosin eli ocean ice -värisen Pearson takin ja Jump-housut joihin aion vielä laittaa henkselit. Varavaatteeksi tai päiväkotikäyttöön jää Stadiumin Everest -toppahaalari 110 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti