maanantai 11. elokuuta 2014

Ompelua ja ostoksia

Kiitos kaikista tykkäyksistä, kommenteista ja ihasteluista koskien uutta lastenhuonettamme :)

Meillä palaillaan kohti arkea pitkien lomien jälkeen, kuten varmaan monessa muussakin perheessä. Loman aikana on tullut lähinnä hankittua kankaita, mutta nyt syksyn lähestyessä niistä on hyvä tehdä päälläpidettävää koko joukolle.

Vasemmanpuoleinen pino on trikoota. Kaksi päällimmäistä + kelattava ompelumitta tulovat Ikasyrin salaisesta paketista. Alin, ihana avaruustrikoo, löytyi Tyyne-Esteristä. Oikeanpuoleisessa kuvassa on Virontuomisiani Karnaluksilta: pellavaa laudeliinoihin, puuvillakankaita alavaroihin ym., lankoja sekä ihanan pehmeää napinläpikuminauhaa.

Puuvillakankaita! Anopin kätköistä löytyy kaikkea mielettömän ihanaa, kuten iso pino loistavia kankaita. Sinikuvioista puuvillaa mekkoihin, violettia collegea, lilaa joustavaa vakosamattia, pinkkiä paksua vakosamettia sekä kuviollista ohutta vakosamettia. Takkeja, housuja yms. tulossa.

Myös naapurini teki ihanan lahjoituksen: vuorikangasta housuihin, kiiltävää kangasta rooliasuihin, resoria, trikoota, neulosta (tämä on jo leikatu;), tikkivanua, puuvillaa... Iso kiitos näistä kaikista aarteista!

Kangasvaihtareilta minulle kotiutui nämä kankaat. Tilkut auto- ja prinsessakankaita, Hattarakekkeritrikoota, lintukuvioista puuvillanaulosta sekä traktorikuvioista neulosta.

Koska vaatteet ovat kirppiksillä niin halpoja, olen tullut siihen tulokseen että kaikkea ei kannata ommella itse. Nämä kaikki ovat kustantaneet yhteensä 17,5 euroa. Ja vaatteita on 10 kappaletta + yksi iso farkkupaita ompeluksiin ja hame joka tuli naapurista kankaiden mukana. Kaikki hyväkuntoisia, jossakin jopa kaupan laput kiinni.


Ompeluinto palasi lomiltä tämän t-paidan myötä. 128/134 cm paita meni lahjaksi esikoisen luokkakaverille. Koon sopivuus on vielä mysteeri, sillä en ole ehtinyt kysyä mitä sankari tykkäsi. Kaavaan otin summittaisi mittoja Ottobre Kids 3/13 -lehdestä. Esikoinen toimi sovitusnukkena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti