tiistai 2. heinäkuuta 2013

Minilanien satoa

Pidimme Miinan kanssa erinomaisen hauskat minilanit viime viikolla eräänä hiostavan kuumana päivänä. Kiitos seurasta Miina, oli kivaa ja tuottoisaa! Osan tämän postauksen ompeluista tein alusta loppuun lanien aikana, osan vain viimeistelin ja osan viimeistelin loppuun samassa vauhdissa illalla tai seuraavana aamuna.

Vaaleilla langoilla viimeistelin mm. kuopuksen tunikan ja oman mekkoni
 
 

sekä serkkuni vauvalle lahjaksi ompelemani setti: puolipotkuhousut fleecestä ja trikoolla vuoritettu velournuttu.

Esikoinen sai Ottobre 3/10 luottokaavalla uuden liikennemerkkipaidan, valmiiksi leikattu etukappale kun sattui löytymään kangaspinon keskeltä.

Sitten vaihdoimme koneisiin punaiset langat ja hurauttelin valmiiksi viime talvena leikkaamiani vaatteita (jotka harmikseni ovat kuopukselle jo nafteja).

Kuopukselle siis punaiset ja pinkit leggarit ja minulle peruspaita jo aiemmin valmistuneiden lököhousujen kaveriksi.


Koska edellinen itselleni ompelema ihana pussukka päätyi kuopuksen lääkepussukaksi reissukäyttön, päätin ommella itselleni uuden. Tähän laitoin myös markiisikankaalla vahvistetun olkanauhan, jotta tämä toimisi pienenä käsilaukkuna. Hyvin toimiikin, kun korkeuttakin tuli 5 cm enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa pienen ajatusvirheen myötä.
 Samoilla voimilla viimeistelin vielä itselleni farkkuleggarit ja vanhoista farkuista shortsit.
 

Ja vielä reissuun itselleni polven alle -mittaiset leggarit tunikoiden ja mekkojen alle. Voisin tehdä lisääkin eri väreissä, helot ja kivat, eikä edes kuumat.


Varmistaakseni edellisten ostosten käytön jälkeenkin ompelun jatkuvuuden kävin (miehen huokaillessa) ostamassa pari pussillista Murun jämäpaloja suoraan Murun työhuoneelta. Palat eivät ole kovin isoja, hupparia jos haaveilee niin on pakko tehdä aika pienistä paloista. Yhteensä kuitenkin n.8kg (2 pussillista!), eli kilohintaa ei pahasti jäänyt, jolloin tilkkujen pieni kokokaan ei niin harmita. Näille on jo käyttöä mietittynä!

Joka pinossa on päällä näkyvää kuosia, useimpia kuoseja on todella monessa värissä!

7 kommenttia:

 1. Oot kyllä saanut paljon aikaseks! Tosta liikennemerkki paidasta tuli tosi hieno! :D

  VastaaPoista
 2. Olette olleet ahkerina. Kyllä on ompelukoneet laulaneet. Ihania vaatteita!

  VastaaPoista
 3. Ahkeria oltiin ja kylläpä oli hauskaa ommella yhdessä! Yleensä kun näitä tulee tehtyä ihan yksin.

  VastaaPoista
 4. Olitpa ahkera olet ollut. Tosi kivoja vaatteita. Ostitko tilkkuja useamman pussillisen vai saitko oikeasti 8 kg mahtumaan yhteen pussilliseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi pussillista noita tilkkuja oli, ja hiukan resoreita vielä siihen päälle :)

   Poista
 5. https://www.facebook.com/katariina.saarikoski.54/photos

  VastaaPoista