perjantai 3. toukokuuta 2013

Ennen ja jälkeen

Ostimme asunnon ja olemme koko huhtikuun pakanneet tavaroita, tehneet remonttia ja muuttaneet. Nyt ruljanssi on enimmäkseen ohi ja voin ylpeänä näyttää monien käsien työn tuloksen! Meitä oli auttamassa suuri joukko ihmisiä, kiitos hienosta lopputuloksesta kuuluu heistä jokaiselle. Työpanoksia on ollut monenlaisia, osa on auttanut remontissa, jotkut muutossa ja toiset ovat vahtineet lapsiamme, jotta olemme päässeet miehen kanssa rauhassa valitsemaan uutta tapettia tai irrottamaan vanhoja.

 
Ulkoeteinen enne ja jälkeen. Hattuhyllyllinen naulakko vaihdettiin yläkaappiin ja kenkätelineeseen joka toimii myös penkkinä. Seinään kolme Ikean takkinaulaa ja vaaleanharmaa maali.

 
Kylpyhuoneessa vaihdettiin kulmamallinen säilytyshylly seinään kiinnitettyyn lasihyllyyn. Lisäksi saunan ja kylpyhuoneen ovet vaihdettiin lasisiksi.

 
Työhuoneessa vaihdettiin tapetti ja verhotanko.

Lastenhuoneesta poistettiin neljä kerrosta tapettia ja vanha verhotanko. Yksi seinä maalattiin turkoosiksi ja muut valkoisiksi. 

Meidän makuuhuoneestamme poistettiin tapetti ja yksi seinä tapetoitiin ja muut maalattiin. Verhotanko vaihtui uuteen. Maalasin myös sänkymme, joka ennen oli tummuneen mäntypuun värinen.

Olohuoneesta poistettiin tapetti ja verhokiskot. Myös keittiön puolen verhotanko ja rullaverho otettiin pois, jotta saatiin yhtenäinen verhosysteemi koko isoon tilaan.


Ommeltukin on, nimittäin paneeliverhot olohuone-keittiöön. Piti ommella metritavarasta, kun valmiina ei saanut mieleisiä. Ei tämä onneksi niin vaikeaa ollutkaan kuin pelkäsin, Ikean verhosysteemeissä oli onneksi kelvolliset ohjeet mukana. Verhokiskot ovat muistaakseni Kvartum-sarjaa, ja ne olivat jopa helpot asentaa seinään, ainakin kun oli laser apuna niin sai hyvinkin suoraan.

 

 Tältä meillä nyt näyttää kun verhoista 4/6 on ikkunaseinustalla. Tulossa on vielä 2 vihreää verhoa, kunhan löydän sopivaa kangasta jostain.


Koko asunnosta vaihdettiin kullanväriset hillittyihin metallinvärisiin ja osin valkoisiin ja lattia korjauskelvottomasta mäntyparketista vaaleanharmaaseen laminaattiin. Puunväriset listat vaihdettiin kuultomaalattuihin valkoisiin puulistoihin (patsi kodinhoitohuoneessa, joka pääsi unohtumaan).

4 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää uusi koti :)

    VastaaPoista
  2. Onnea uuteen kotiin! Paljon olette ehtineet remontoida, koti on oikein kaunis! Erityisesti tykkäsin tuosta olohuoneen harmaakuvioisesta tapetista :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Uusi koti onkin aika mainio, erityisesti olemme nauttineet isohkosta olohuoneesta. Nyt mahtuu pelaamaan lautapelejä tai leikkaamaan kankaita (tai vaikka molempia yhtä aikaa!) ilman että ensin pitää siirrellä huonekaluja tms. pois tieltä.

    VastaaPoista