maanantai 13. toukokuuta 2013

Äitienpäiväompeluksia

Äitienpäivän iltana, lasten jo mentyä nukkumaan ompelin heille pussukat ja jo aiemmin vime viikolla ompelin itselleni tunikan sekä ostin lisää ompelutarpeistoa eli kankaita.


 Nämä on tehty pääasiassa viikkorahojen säilytykseen, ettei rassujen tarvitisisi säilytellä kolikoitaan kertakäyttökupissa. Kaava ihan omasgta päästä. Jos joku tuntee niksin, miten saisi tehtyä vuoritetun pussukan, jossa vetoketju on jossain muualla kuin päällä ja saumat piilossa niin vinkatkaa. Nyt toisen saumat piilotin kantin alle ja toisen saumat näkyvät sisäåuolella, jos sinne kurkkaa. Käyttökelpoisia toki näinkin!


Tunikan kaava on Ottobre 3/13 lehdestä numero 34, Movimiento koossa 170 cm. Leveyttä on vähintään riittävästi, mutta nauhakuja olisi saanut olla joko rintojen alla tai lantiolla. Vähintään kotikäyttöön pääsee näinkin, kunhan avarran pääntietä ensin jonkin verran. Miksi en ikinä muista, että vaikka joku lastenkaava koon puolesta minulle mahtuisikin niin pääntiet kuristavat?


Kävin männäviikolla lasten kanssa Triteksillä ostoksilla. Lapset jaksoivat hienosti odottaa 45 minuuttia kun tämä täti valikoi kankaita vähintään runsaasta valikoimasta. Mukaan tarttui 8 metriä kankaita 45 eurolla. Ei ollenkaan paha kun ottaa huomioon laadun, johon olen ollut vuosien saatossa hyvinkin tyytyväinen. Mustaa, violettia, turkoosia ja vaaleansinistä yksiväristä trikoota, kuosillisista ajoneuvoja, pupuja ja keltaista raitaa sekä vielä petroolia ja tummansinistä joustocollegea. Näistä huristellaan taas jonkin aikaa!

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen tunika. Oon ajatellut kokeilla samaa itelle, joten kiitos muutosvinkeistä :)

    VastaaPoista