lauantai 9. helmikuuta 2013

Mitä päässä kevätsäässä?

Tämä harmaa talvi alkaisi meidän perheelle jo riittää, odotamme kovasti auringon pilkahduksia. Niitä odotellessa on hyvä ommella lapsille lipalliset talvihatut, ulkoilun kiireessä aurinkolasit eivät kuitenkaan aina ole mukana. Ja onhan lippa hyvä lasien lisänäkin.

Kuopuksen hattu on muokattu Ottobren Muraveinik-hatun kaavasta (4/11) ja esikoisen farkkulippis on tehty 6/11 lehdestä löytyneellä kaavalla. Molemmissa kokona jo noin 54 cm, kuopuksella ilman saumavaroja. Pallohatun kangas on ihanaa neulosta ja farkun olen saanut tädiltäni Ruotsista. Vuorina molemmissa äitiyspakkauksen joustofroteepyyhettä. Sunnuntaiaamuisen sovituskuvankin sain napata:


Otin projektikseni saada keskeneräisten ompelusten korin tyhjäksi tämän kuun aikana. Se pursuilee syystä tai toisesta kesken jääneitä, korjausta ja muokkausta odottavia ja muita yhtä inspiroivia ompelukohteita. Kori olisi kuitenkin syytä saada tyhjäksi ennen kuin reikäpolviset housut eivät mahdu käyttäjälleen.


Yllä olevat pipot on koottu odottavien pinosta. Muitakin tilkkuja pitäisi ommella pipoiksi ja lapasiksi, jotta tilkkulaatikkoon mahtuisi jotain uuttakin. Nämä edustavat kaikkia kokoja vauvasta vaariin. päälliset ovat kaikissa trikoota, vuorina vaihdellen joustofroteeta, velouria ja trikoota. Pari saatan antaa oman perheen käyttöön, mutta joitakin piilotan lahjalaatikkoon yllättävien syntymäpäivä- yms. kutsujen varalta.

5 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo lippa Muraveinikkiin! Taidanpa kokeilla myös pienimmälle! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi kivat lippapipot! Mie juuri virkkasin itselleni lippapipon ja mietin että lapselle voisi sellaisen myös tehdä.

  VastaaPoista
 3. Pinkki pallopipo varsinkin on supersuloinen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, kiva saada jotain piristystä tähän harmaaseen päivään täältä blogin puolelta :)

  VastaaPoista