maanantai 25. helmikuuta 2013

Apinoita puussa!

Kuopuksen parhaalla ystävällä oli eilen 4v synttärit merirosvoteemalla. Lahjaksi ompelin aiheeseenkin läheisesti liityvän apinapuukuosisen joustofroteetakin ja vielä viime hetkellä kuopukselle jämäpaloista tunikan.


Takin kaava on Ottobresta 1/06, kaava 18. Koon valinta oli mielenkiintoinen prosessi, sillä lehti on ajalta kun Ottobren kaavat olivat todella leveitä ja lyhyitä. Malli on kuitenkin niin kiva, että muokkaisn kaavan mieleisekseni. Leveyde otin koosta 92, helman pituuden 122 ja hihan pituuden 116 cm. Lopputulos vastaa n.104-110 cm kokoista.

    

Kuopus sovitti takkia ennen kuin se vietiin lahjaksi, sen verran tuo kokoasia jännitti. Hyvin sopi ja on vielä kasvunvaraakin, myös sankarin päällä. Huono sovistuskuva myös Lucky cat -tunikasta tytön päällä. Tässä piti jo vähän kikkailla että sai kankaan edes jotenkuten riittämään, sillä alunperin tilattu pala oli vain 40 cm! Lisänä molemmissa on ruohonvihreää joustofroteeta, jonka alkuperää en enää muista. Ihana sävy kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Aika taitavasti olet saanut kankaan riittämään ja hienosti onnistunut takki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vetoketjulliseeen takkiin riittää yllättävän matala pala kangasta, jos helmassa on resori. Etenkin, jos kangasta voi käyttää molempiin suuntiin. Tässä nyt ei voinut, mutta onneksi ystävyksille riitti jotain samantyyppistä molemmille.

      Poista