keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Pyörämiehelle pyöräpaita

Vietän flunssapäivää kotona ja niinpä on aikaa ommella sen mitä vointi antaa myöten. Miehellä on pula
t-paidoista joten kaivelin kaapista riittävän suuria trikoopaloja. Yleensä ostan vain lasten paitoihin riittäviä paloja, eli n.60 cm, ja siitähän ei aikuiselle saa mitään. Mustaa, ohutta ja lähes venymätöntä trikoota kuitenkin löytyi pari metriä ja tein tästä näin kokeilukappaleeksi lyhythihaisen. Mieheni on niin innokas pyöräilijä, että jopa työhuoneemme seinällä roikkuu yksi kulkine. Tällä kertaa tämä menopeli sai aikaan inspiraation ja päätyi paidan etukappaleelle.

Otin pyörästä kuvan, latasin sen läppärille, suurensin kuvankäsittelyn avulla ja kopioin läpipiirtämällä kalvolle. Hetken pähkäiltyäni läpipiirsin kuvan silkkipaperille, jonka läpi ompelin sen suoralla tikillä paitaan. Kankaan takana tietysti tukikangas. Muuten hauska, mutta kuva on lopputuloksessa liian alhaalla. Hankala tehdä aikuisen kokoisia vaatteita, kun silmä on tottunut arvioimaan <116 cm vaatteiden mittasuhteita. Sovituskuva saadaan toivottavasti parin tunnin kuluttua. Lisäys: Tuli juuri sopiva! Tämä kaava pääsee jatkossakin käyttöön. Kaava on jostain muinaisesta SK:sta, minulla ei sitä edes ole omana. Leveys 46, pituus 56.

P.S. Näyttää siltä että pienelle juhlijalle lähtee tunika ja leggarit-setti äänin 16 vs.3 Kiitos valinta-avusta :) Edelleen on mukava saada kommentteja ja palautetta nappien kautta, jokainen lukukertanne ilahduttaa yhtä paljon.

3 kommenttia: