tiistai 31. tammikuuta 2017

Nextiili on aarreaitta!

Kesällä pengoin tekstiilienkierrätyskeskus Nextiilin ilmaislaarista farkkutrikootilkkuja. Osasta tein kuoukselle hellehatun ja loput jätin odottamaan riittävän hyvää ideaa.  Viikonloppuna se syntyi! Kuopus on ikäisekseen todella hoikka, joten kaupan housut eivät yleensä pysy päällä, edes leggarit farkuista puhumattakaan. Välillä on kuitenkin kiva pukea taaperokin siistimmin farkkuihin ainaisten sukkahousujen ja trikoiden sijaan.

Kankaat Nextiilistä, kaava Ottobre Kids 4/16, 8. Sweat & Merino. Leveys n.68, pituus 80 cm. Lahkeita jouduin kankaan riittävyyden takia hiukan lyhentämään ja pidensin resoreita samassa suhteessa. Vyötäröllle tein farkkutyyliin erillisen vyötärökaitaleen, napinlävet viimeistelin nahkapaloilla ja taskunsuulle lisähauskuudeksi laitoin kupuksen suosikkihahmon, ankan, napin muodossa.


Toinenkin kaava samasta lehdestä:  Ottobre Kids 4/16, 4. Tiny Fans jerseyhousut 74 cm hiukan pidennetyillä lahkeilla. Tein sivusaumattomana, sillä materiaali on paksuhkoa joustocollegea ja ajattelin että sauma ei tunnu mukavalta haalarin alla ulkona leikkiessä. Aivan tavalliset hyvät perushousut, mutta kerrankin sain vyötärölle mitattua riittävän lyhyen kuminauhan niin pöksyt pysyy menossa mukana :D


Jujunan Hiiop! -kaavan katkaisemalla tehty huppari koossa 74 cm. Ei toimi meidän minityypillä, vaan on liian reilu lähes joka suhteessa. Hihoissakin lähes 10 cm ylimääräistä vaikka tyyppi on jo 79cm pitkä. Toisaalta pienemmässä koossa alkaa kädentie kiristää. Toivottavastitämä pääsee kuitenkin myöhemmin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti