keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Jujunan uudet paitakaavat

Sain testattavakseni Jujunan uudet, helmikuun alussa myyntiin tulevat paitakaavat. Paketissa on pari perusmallia, joihin on mukana 11 eri variaatiota. Löytyy peplum, frillahihainen, t-paita ja 7 eri leikkauksin tai koristein viimeisteltyä pitkähihaista. Erityisen ilahduttavaa oli laaja kokoskaala: 80-164 cm!


Itse pidin eniten malleista, joissa leikitellään leikkauksilla. Koska tiesin kuitenkin, että isommilla lapsilla jää vaate herkästi käyttämättä jos se ei ole juuri mieleinen, niin annoin esikoisen ja keskimmäisen valita sekä kaavan, että kankaat itse.

Pienimmälle valitsin pitkän pohdinnan jälkeen Twinkle-mallin sen hauskan vinon leikkauksen takia. Väriksi valikoitui aina käyttökelpoinen musta, jota piristin muutamalla ketulla ja mäyrällä. 

Kuopus on nyt 79 cm pitkä, joten oletin että 80cm olisi sopiva. Pituuden puolesta valinta osuikin nappiin, mutta leveyttä on niin paljon että sopisi paremmin vaikka huppariin tai collegepaitaan tämä kaava. Hiukan siis vauvanvaatteille tyypillistä mitoitusta havaittavissa.

Seuraavaksi kokeiluun pääsi keskimmäisen valitsema Peplum-malli, Noshin kuosilla ja yksivärisellä helmalla.

Tosikoisen pituus on n.126 cm, joten kaavakooksi valikoitui 128 cm. Hänelläkin olisi riittänyt leveydestä pienempi koko.

 Esikoinen halusi malliksi Zebra Stripen ja kankaaksi mustan, jota piristettiin parkour-aiheella ja valkoisilla tähdillä. Jätin leikkauksen ylemmän sauman avaamatta kaavasta, ettei kuosi turhaan rikkoudu. Hihat tein pojan toiveesta yksivärisenä.

Tyytyväinen käyttäjä :) Hänelläkin tässä 140 cm paidassa on vielä kasvunvaraa, pituutta nuorelta mieheltä löytyy nyt 136 cm. Pienempi koko paidassa olisi siis riittänyt. Toisaalta tässä koossa olan leveys ja hihan ja miehustan pituus on kyllä aika passeli. Etenkin kun nyt talviaikaan on kiva ettei selkä vilku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti