maanantai 1. helmikuuta 2016

Pikkuista puolivuotiaalle

Elämäni nopeimmin kulunut puoli vuotta tuli täyteen eilen. Päivänsankarin nukkuessa ompelin hänelle uusia vaatteita. Toiveikkaana olin leikannut ne jo koon 68 kaavoilla, mutta sovittaminen todisti niiden olevan turhan reilulla kasvunvaralla varustettuja.

Kisuliini-body ja "leggarit". Bodyn kangas on Nappinjasta, aivan ihanan ohutta, joustavaa ja laadukasta trikoota. Housut pääsevät vielä tuunaukseen, jotta olisivat käytökelpoiset ennen syksyä.

Ulkoiluille lämmikkeeksi ompelin pikkuisen merinovillatakin oman takkini jämäpaloista. Kaava mukailee 6/12 kisuliinibodya, pääntien muoto 1/16 lehden bodysta.


Samalla, onnettoman suurella ja istumattomalla, kaavalla leikattuja housuja oli pinossa odottamassa ompelua useammatkin. Näistä mustista pätkäisin lahkeet lyhyemmiksi ja lisäsin tilalle resoria. Lisäksi laitoin reilusti edellisiä tukemman kuminauhan vyötärölle ja kavensin vielä saumuroidessani reilusti joka saumasta. Parempi lopputulos!


Kuulin että ihanalla kummipojallani oli ehkä yksien housujen kokoinen aukko vaatekaapissaan. Toivottavasti nämä joustocollegehousut olisivat sekä mukavat että siistit.

2 kommenttia: