lauantai 1. helmikuuta 2014

Mitä poika pukisi jos saisi päättää?

Perjantain kunniaksi suunnittelin vaatesetin meidän ronkelihkolle 6-vuotiaallemme. Hän on haastavassa iässä: pienten kuosit eivät enää kiinnosta, mutta isommille suunnitellut vaatteet ovat usein hankalia kaikkine solkine ja nauhoineen ja kuvat pelottaviakin.

Lähtökohtana oli viime postauksen raitapaita, jota esikoinen oli itse mukana suunnittelemassa. Yön pimeinä tunteina kaivelin ompeluläjästäni miehen puhkikuluttamat farkut ja leikkelin ne Ottobre Kids 3/13, kaavan 25. Knickerbocker popliinibermudojen ohjetta mukaillen. 


 Koko on isoin kaavasta löytyvä, eli 128cm. Näitä tehdessäni muistin jälleen, että tuolle hoikkikselle kannattaa aina tehdä ihan oikea vetoketju- ja nappiviritys, eikä näitä kuminauhalla kirsitettäviä versioita. Saa istuvamman ja siistimmän, kuminauhaa kun pitäisi kiristää niin hurjan paljon. Näissä ei itse asiassa ole vielä lainkaan kumpparia, poitsu kun tykästyi vyöhön. Napinlävet vyötäröltä kyllä löytyvät, jotta säädettävän kumpparin saa sitten tarvittaessa nopeasti paikoilleen.
Tässä suunnitelma ja lopputulos. 

Pöksyt edestä ja takaa. Takataskut ja polvivaihvikkeet jästin pois, ettei housuille kertyisi turhaa painoa. Tämä on aika jämäkkää ja paksua kangasta, joten ei varmasti mene puhki yhden kesän  käytöllä. Lippiksen huristelin tänä aamuna kasaan Unikuun terapiahuoneen mainiolla käännettävän trikoolippiksen ohjeella.


Rento kesäasenne on jo kohdillaan, vaikka pakkaset paukkuvat. "Käännytkö vielä selin?" "Oks pakko?".

5 kommenttia:

 1. Waude! On tosi hyvännäköset housut! Aivan mahtavat punaset vyön ja ötökkäpaidan kanssa! Kyä kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa olla aika hyvä ja tarkka maku tällä meidän isommalla :) Pienempi ei aivan tule isoveljensä jalanjäljissä mitä tulee yhdistelmien valitsemiseen... :D

   Poista
 2. Kiva setti, isonpojan asennetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AInakin omasta mielestään jo iso, kouluunkin menee syksyllä. Huoh, niin ne vaan kasvaa...

   Poista
 3. On kyllä tyylikäs setti ja noi housut on niin mageet. Jotain vastaavaa täytyisi varmaan kehitellä meidän eskaripojalle kesäksi =)

  VastaaPoista