keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kuvioilla leikittelyä


Lapset pääsivät tässä eräänä päivänä setämiehen ja avokkinsa kanssa luonnonpuistoon retkelle. Helteiden jälkeen päivän sää tuntuu kovin viileältä ja ukkostakin on luvassa. Tämän kunniaksi ompelin loppuun kesken olleet hupparit. Näissä on leikitelty väreillä ja kuvioilla oikein kunnolla!


Hihat voi kuopukselle kääntää lyhemmiksi, niin huppari on kuopukselle lähes kuin mekko. Esikoiselle ovat parhaimmillaan ilman aluspaitaa, mutta mahtuvat myös t-paidan päälle. Toisin sanoen, kumpikin lapsista voi käyttää molempia huppareita! Kaava on Ottobre 4/12, 25. Autumn forest, 116 cm hiukan muokattuna.

 

Yksityiskohtia ja näperrettävää riitti. Käännettävät hihat tein tavallistakin vaikeammin (saamatta yhtään parempaa ulkonäköä niihin), raitahupparin huppu on vuoritettu helkopterikettujerseyllä niin että ketut lentävät oikeinpäin kun huppu on niskassa ja helma on huoliteltu sisäpuolelta turkoosilla trikoolla. Pallohuppari on rakenteeltaa yksinkertaisempi, mutta kankaan kierouden takia tässäkin riitti pähkimistä. Sivusaumattoman hupparin luulisi olevan mukava päällä.

Tasossa en ehtinyt näitä kuvaamaan laisinkaan kun lapset jo riensivät ovesta ulos.


5 kommenttia:

 1. Ihan huiput! Tykkään molemmista todella paljon.

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan mahtavat :)

  VastaaPoista
 3. En muista enää mitä etsin netistä kun huomasin googlessa kuvan Ninjago-paidasta. Ja pakkohan oli lukea koko blogi läpi! Jos vaikka löytyisi jotain muutakin jännää. Ja löytyihän sitä - melkein liikaakin. :) erityissuosikkini on "palikkalintupaita"!!

  Ja sitten kysymys: ompeletko resorin trikoopaitoihin kaksoisneulalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun viihdyit blogissani Lyyti :)

   Ja vastaus kysymykseesi: kyllä, ompelen resorin yleensä kaksoisneulalla. Toki ensin saumuroin tai kiinnitän sen ensin pitkällä suorala tikillä paikoilleen. Tästä poikkeuksena on tilanne, jossa ompelen pääntielle kaksinkerroin taitetun resorin, sen tikkaan ihan tavallisella pitkällä tikillä. Tätä käytän kuitenkin harvemmin.

   Poista