maanantai 22. lokakuuta 2012

Viittauksia

Tämä postaus sisältää paljon viittauksia ja ne eivät ole intertekstuaalisia. Sain nimittäin lahjottua lapset jäätelön voimin sovittamaan viime aikojen ompeluksia! Tässäpä näitä kuvia:

Ilokseni sain todeta että esikoiselle ompelemani kauluspaita on juuri sopiva alkavan talven juhliin.
 

Sitä voi tarvittaessa täydentää merinovillaisella slipoverillaKravatti sopii kuitenkin paremmin käytettäväksi sellasen paidan kanssa, missä kuminauha jää piiloon.

Kuopus kuitenkin tykästyi mekkoonsa, vaikka ehtikin vannoa ettei koskaan pue sitä päällensä. Päällysmekon helmaa voisi hiukan lyhentää, jotta... 


...alusmekko tulee paremmin näkyviin helman alta. Tätä voi toki pitää näinkin, on hiukan kevyempi kuin päällysmekko, joka vaatii aina jotain allensa.

Mekon ilme muuttuu aivan toisen näköiseksi valkoisen paidan kanssa, vai mitä?

 Äsken kokeilin hyvin pikaisesti uusimman lasten Ottobren (6/12) hattukaavaa. Lehdessä tämä on toteutettu valmiista villaneuloksesta, joka on kai paksumpaa ja joustamattomampaa kuin käyttämäni kaksinkertainen joustofrotee. Tein tämän 54cm:n kaavan mukaan ja ainakin saumavaran verran olisi ollut parempi jättää pois. Täytyy saumuroida takasaumasta jonkin verran vielä pois ettei lörpötä näin ikävästi. Tämä olisi menossa esikoiselle, jonka pää on vain 0,5 cm pienempi kuin omani!

Tässä hattu toinen puoli päälläpäin perheemme aktiivisimman sovittelijan päässä. Palloa on kai pumpattu, yleensä tämä on vastannut n. kuopuksen kokoa. Ihan ok pipo jos tekisi sopivassa koossa (pitää etsiä mittanauha!), mutta seuraavaan teen kyllä lisää muutoksia, tässäkin jo laskin kaavaa otsalta n.1,5 cm.

Olen iloisesti yllättynyt että lukijoita on jo 35! Luultavasti arvon jossain vaiheessa jotain, ainakin jos lukijoita tulee vielä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti