sunnuntai 7. lokakuuta 2012

joka päivälle jotain pientä


Tämä on ollut pienten ompelusten viikonloppu. Ihan uutena juttuna opettelin saumateipin silitystä rukkasiin. Peukalonkohta oli lähes mahdoton, ennen kuin keksin miten sen saa suht siisitisti tehtyä (tietysti vasta toisessa rukkasessa).

 
Helpoin tapa tuntuu olevan pikkuhiljaa silittäminen rukkasta kädessä pitäen (patakinnas sisään!)  niin että tekee kaareviin kohtiin aukileikkauksia.


Rukkasten kangas on Travallen tahtaanmyymälästä vedenpitävää Remu-ulkovaatekangasta. Vuori on kierrätettyä villapaitaa miehen kaapista. Hintaa näille tuli heijastumineen vain pari euroa, sillä saumateippi on saatu ilmaiseksi jonkun takin paikkaamista varten.

                      

Kuopukselle ompelin parin harjoitteluhousut yökuivuuden toivossa. Päällinen on velourPULlia, sisällä trikoota ja välissä 6 kerrosta bambu-hamppucollegea. Jalansuihin laitoin saumavaraan kumpparit ja yläreunan huolittelin joustokanttinauhalla.


 Lopuksi haastan kaikki postauksen lukeneet tarkastamaan heijastintilanteeensa :) Joka takkiin heijastin ja ulkovaateompeluksiin kiinniommeltu niin pysyy aina matkassa mukana!

3 kommenttia:

  1. Ihanat rukkaset, voi kunpa joskus pääsis ostamaan kangasta remulta. Enpä ole tiennytkään, että siellä myös kankaita myydään.

    VastaaPoista
  2. Hienot ovat! Koska ostit tuota kangasta, nyt lähiaikoina? Tekis mieli lähteä käymään Travallella..

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Kävin Travallella syyskuun alussa ja silloin siellä oli laari kangasta aivan pilkkahintaan. Harmittaa etten ostanut kuin tuon yhden palan, sillä eilen käydessäni siellä ei ollut mitään kankaita :( Olisin halunnut myös punaista ja mustaa, olisi pitänyt ymmärtää ostaa silloin kun niitä oli.

    VastaaPoista