perjantai 7. syyskuuta 2012

Välipala

Lastenbvaateompeluiden lomassa on kiva trehdä itsellekin jotain hauskaa. Tällä kertaa se hauska sai alkunsa FB:n OE-ryhmän 1-vuotissynttäreiltä, missä näin Tiinan itse kaavoittaman ja ompelemän ihanan laukun. Asenteella "jos joku muu, niin kyllä minäkin!" lähdin kavoittamaan omaa viikonloppulaukkuani. Tai miksei hoitolaukkua, treenikassia...
 
Suunnittelin tästä kassista varsin reilun kokoisen, etureuna on n.50cm leveä ja 35 korkea. Syvyyttä on pohjasta 20 cm ja yläreunassa n.12cm.  Päällikangas on Ikean puuvillaa (pohjassa EK:n canvasta), vuori  sukulaiselta saatua puuvillaa. Hintaa tälle tuli 4 euroa kun ostin päällikangasta vain 0,5 metriä.


Sisälle lisäsin paljon taskuja, jotta asiat pysyvät järjestyksessä.Toisella sivulla on vetoketjulline tasku ja avainlenkki, päädyssä puhelimelle kolo ja toisella sivulla taskut lompakolle, kalenterille ja parilla kynälle.

Tässä vielä koko komeus, edessä iso tasku, jonka kiristin kuminauhalla ja keskelle iskin  pystyriviin muutaman nepparin, jotta sen saa jaettua kahdeksi pienemmäksi taskuksi tai laitettua hiukan kiinni. 
Mitäs tykkäätte?

Pikaompeluna syntyi kesken erään erittäin kiireisen iltapäivän tuubihuivi EK:n palasta. Mustia kuvioita mustalla pohjalla. Tämä saatan myöhemmin avata ja ommella kolmion malliseksi huiviksi.
Lopuksi vielä: Kiitos Vaahtokarkkimonsteri tunnustuksesta :)

Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tämän sinulle myönsi.
2. Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.
Tässä viisi niistä blogeista joita tykkään seurata (ei järjestystä):
13 kommenttia:

 1. Siinähän se on se mun alkuperäinen kassi kuvassa, melkein. Se mistä siis lähdin liikkeelle, oli siis juurikin tuota kokoa, lähes sentilleen, ja tuo raitakangas vuorina. Käsilaukkukoko seurasi sitä.

  Kiva kassi, juuri sopiva, kun tarttee ottaa jonkin verran kampetta matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aikamoinen sattumus kun ottaa huomioon että en ole ikinä nähnyt sitä alkuperäistäsi :D Vähän jämäkämmän olisin voinut tehdä eli tämä olisi kaivannut hiukan enemmän tukikangasta.

   Poista
 2. Juu, hieno tuli!
  Talveksi tuollainen villakankaasta? Oliskohan kiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiviko? villaneuloksesta voisi tulla talveksi tosiaan kiva versio, pitää laittaa hautumaan...

   Poista
 3. Ihanaa tuo kangas, tahtoo kans! Mullakin oli sellainen jättiveska kun pitää noiden lapsien tavaroita raijata ja ties mitä tavaraa, pitäis kyllä tehdä vähän minimpi versio kans. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jo mietin kankaan ostoa pienempääkin versiota varten :D Tuo raitakangas ON ihanaa, kannattaa ostaa sen verran reilummin että saa kohdistettua raitoja nätisti.

   Poista
 4. Nythän mä vasta hokasin, että tunnustuksenkin halusit mulle antaa! Onhan tuo kassikin mulle suuri tunnustus, siksi meni ihan ohi tämä "post it". Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Hieno! Ei musta vaan ois tällasta kaavottamaan, noinko edes ompelemaan... ;) Saiskohan siitä treenimotivaatiota, jos kuitenkin jollain keinoin sais tällasen itelleen ommeltua...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saisi, sitä paitsi tämän ompelu oli tosi kivaa ja helppoa. Aikaa meni vain yksi ilta ja hiukan seuraavaa aamua.

   Poista
 6. Aivan upea laukku! Ja tosi kiva, kun nuita taskuja piisaa, on varmaan käytössä kätevä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) On ollut käytössä tosi kätevä, eilenkin saunareisulla sai kätevästi pakattua puhtaat vaatteet ja pyyhkeet sisälle ja takaisin tullessa likapyykit sai ulkopuolen taskuun, joten ei tarvinnut liata sisäpuolta!

  VastaaPoista