maanantai 10. syyskuuta 2012

Syyskuun haaste 2: ruutua

FB: Ompeluelämää-ryhmän syyskuun haaste, josta kerroin jo viime kirjoituksessa, poiki ompelupöydältäni kuopukselle juhlamekon. Kangas on OE:n Tampereen ompeluseuran kangasvaihtareilta ja toisen puolen kangas jämiä omasta mekostani. Mitään tarvetta ei tälle ole tiedossa, mutta kun motivaatiota ja kangas löytyi niin pitihän ne käyttää hyväksi!


Kaava on Ottobre 6/11 21. Winter Plaid jälleen koossa 104 cm. Ohjeesta poiketen käytin kahta ilmeisen tekokuituista juhlapukukangasta villakankaan sijaan. Kokosin tämän ohjeesta poikkeavalla tavalla, sillä halusin että mekkoa voi käyttää kummin päin vain. Ompelin aluksi olkasaumat, sitten pääntien ja kädentiet sisä- ja ulkokankaan yhteen. Pujotin takakappaleet olkakappaleiden läpi ja ompelin sivusaumat yhteen (helmasta kainalon kautta toiseen helmaan). Käännettävyys vaati tietysti molemminpuolisetsi siistin helman ja siksi ompelinki mekon pussiksi, eli kankaan nurjaa puolta ei näy missään. Lopuksi  ompelin takasauman ja viimeistelin koko komeuden vetoketjulla pukemisen mahdollistamiseksi. Vetoketjukin onnistui jo ihan kohtalaisesti, tosin jatkuvasti mietin piilovetoketjupaininjalan ostamista.Kuvat ovat kummallisesti, mutta ei voi mitään.

5 kommenttia:

  1. OI, tästä tuli hieno! :D Hauska toi kangas noin vinottain! ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Itsekin olen tästä aika ylpeä, sillä tämä on ensimmäinen vaate jota olen jaksanut silittää ompelun välissä 10 kertaa, käyttää nuppineuloja ja jopa harsia!

    VastaaPoista
  3. Vielä kun alle laittaa jonkun ihonmyötäisen ruskean tai harmaan paidan ja päälle neuleen tai neuleboleron <3 Nyt kuvaa varten tytär ei suostunut vaihtamaan päällään olevia pois...

    VastaaPoista