keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Haalareita

Sisko ja toisen siskon poika kaipasivat uusia haalareita/ kotiasuja/ jumpsuiteja/ onepieceja/ tms. löhövaatteita. Pienemmässä toiveena oli vuori, jotta sitä voisi käyttää kylminä kesäpäivinä ja ehkä myös syksyllä. Kooksi valittiin siskon kanssa 80 cm, jotta mahtuisi nyt puolivuotilaalle vielä silloin syksylläkin. Isompaan haalariin toivottiin tummansinistä väriä ja valkoisia taskunsuita ja ISOA vetoketjua. Tämän kooksi arvioin ihan itse semmoisen M:n ja S:n välimaastosta sopivan mitan.

Ensin pienempi: ...johon taisi tulla hiukan liikaa kasvunvaraa, HUPS. Menee heittämällä meidän 3 täyttävälle. Toivottavasti voisi käyttää jo tuolla ihanaisella puolivuotiaalla, sillä resoreita saa säädettyä peräti neljällä tavalla:Suorana, kaksinkerroin, kokonaan päälle käännettyinä tai kokonaan sisälle käännettyinä:
Tämän kaava löytyy  Ottobre 6/11, ohje 2, koossa 80 cm.

Isomman onepiecen kaavat otin Suuresta käsityölehdestä 8/11. Muokkasin aika rankalla kädellä jotta sain mieleiseni lopputuloksen. On muuten lähes yksikappaleinen kirjaimellisestikin, kokosin nimittäin kahdesta palasta (+ huppu ja taskus tietysti). Kaava on aika kapea, jos olisi halunnut kunnon löhöhaalarin, olisi voinut tehdä 1-2 kokoa normaalia isompana. Toivottavasti sisko tykkää :)

Hupun taakse on hyvä piiloutua flunssapäivänä.5 kommenttia:

 1. Makeita haalareita molemmat! Sydänautot on vaan niin kivoja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, parasta näissä oli, että näitä oli myös hauska tehdä. Pelkäsin vetoketjujen laittoa etukäteen, varsinkin kun pienempi haalari on kokonaan vuoritettu ja isommassa halusin peittää vetoketjun trikoosuikaleella hupun osuudelta. Turhaan pelkäsin, sillä vetskarit menivät kerrasta hyvin. Sydänautoja jäi onneksi vielä, joten sitä nähdään myöhemminkin :)

  VastaaPoista
 3. Isomman haalarin kuvat on kuopuksen kuvaamia, joten siksi hieman epäteräviä ja tummia. Aika taitava tyttö kun sai minut kokonaisena kuvaan.

  VastaaPoista
 4. mistä muualta voisi saada ohjeita kuin käsityölehdestä??kun itsele ei sitä tule enää ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastoissa on yleensä hyvät valikoimat käsityölehtiä, samoin kuin ompeluaiheisia kirjojakin. Niitä voi useimmiten lainata kotiin, tai esimerkiksi Tampereen pääkirjaston lehtilukusalissa saa piirtää kaavoja maksutta, kaavapaperiakin saa pyytämällä ja korkea ja iso pöytäkin on piirtäjän käytössä. Toki noita lehtiä myydään useimmissa kaupoissakin ja vanhoja numeroita voi ostaa suoraan Ottobrelta, jos tietää minkä numeron haluaisi.

   Poista