maanantai 23. maaliskuuta 2015

Uusi ompelusoppi

Annoimme lapsille omet huoneet. Tämä johti väistämättä siihen, että jouduin luopumaan työ-/ompeluhuoneestani. Tilalle sain vaatehuoneen, josta pienellä rakentelulla tuli yllättävän toimiva ompelutila.
Tila ei ole suurensuuri, mutta siellä on kaikki tarpeellinen. Ompelupöytä on kooltaan 100*40 cm ja se jatkuu saumurin takana matalana hyllynalustilana ja ompelukoneen takana ja sivulla lämmönjakokeskuksen peitelevystä koostuvana korokkeena.

Oikealle sijoitin ompelutarvikkeet ja tilkut...

... sekä kirjat ja kaava- ym. paperirullat

Vasemalla on resorit, kaavat, kankaat ja laatikoissa harvemmin tarvitavat tilpehöörit. Seinällä säilyvät silityslauta ja muistitaulu sekä poikittain tilan yläosassa on tanko johon saa hyvin henkariin pienet puolivalmiit työt (tytön farkkutakki ensimmäisessä kuvassa).

Ja on siellä jotain ommeltukin! Kuopuksella on päiväkodissa ongelma hajoavien vetoketjujen kanssa. Pihan hiekka ja kura tukkivat vetoketjut nopeasti vaihtokuntoon, joten tein takin jossa ei näitä ongelmakappaleita ole. Kangas on Travallen sofshell-kangasta, hinta 15/kg eli takille tuli hintaa n.10€ kun lasketaan nepparit ja joustokanttinauhat mukaan.

Takin kaava on muunnelma Ottobre Kids lehden 4/14 French Drops ulkoilutakin kaavasta. Koko on 116 cm ja juuri passelisti jäi kasvunvaraa. Etuosan leikkasin yhetnäisenä, vuorta en laittanut koska kankaassa on fleece nurjalla, en tehnyt erillistä nepparilistaa kaulukseen ja huppuun laitoin kuminauhan sijaan joustokanttinauhaa ympäriinsä. Eteen lisäsin nepparilistan, jotta pukeminen onnistuu vaivatta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti