sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Juhlahumua!

Esikoisen ystävä täytti 6 vuotta. Ompelin hänelle Noshin mäyräkoiratrikoosta paidan, ja samalla menolla huristelin myös esikoiselle samanlaisen. Oikeakätiselle kaverille tein oikean hihan raidallisesta trikoosta ja vasenkätiselle esikoiselle vasemman.Oman eskarilaisen paita vielä viimeistelemättä... Kaavana näissä on Ottobre Kids 4/13, 23. Metal Button, 128 cm

Kuopuksen tunikaankin kanas riitti juuri ja juuri kun laittoi raitaa hihoihin. Alunperin olisin halunnut raitaa vain hihansuihin, mutta ei se metrin pätkäkään ihan mihin tahansa taivu :D Tämä ihana tunikakaava löytyy lehdestä 4/12, 28. Fancy Mix. Koot alkoivat oikeasti vasta koosta 116 cm, mutta onneksi ei tarvinnut pienentää kuin yhden koon verran. Ihana kaava, toivottavasti istuu hyvin päälle jotta voisin jatkossakin tehdä tällä kaavalla. Saa mukavasti käytettyä pienempiäkin tilkkuja!

Kuopuskin pääsi juhlistamaan kaverinsa synttäreitä. Tämä vauhdikas menijä täytti neljä vuotta, joten vaikka sankarin toiveena oli jotakin pelottavaa niin en noin pienelle hurjastelijalle halunnut kovin synkkää vaatetta tehdä. Onneksi iloinen mörkö passasi hyvin! Kaavana vanha tuttu More Gray muutaman vuoden takaa

Facebookin ompeluryhmän synttäreitä juhlittiin eilen. Yllärijoululahjavaihtoon vein lapaset pienen herkun kera. Näissä on kämmenselän puolella vuorina fleeceä tuulta pitämässä ja kämmenen puolella mukavan tuntuista joustofroteeta. 

Itse sain aivan ihanan paketin! Kahta erilaista puuvillakissakangasta pienet palat ja lisäksi pussillisen nappeja <3

Ostoksiakin julinnan lomassa tuli tehtyä. Minulle kotiutui mukaan valtava kassi kankaita ja lisäksi hiukan ompelutarvikkeita. Vasemmalla Triteksiltä ostettuja kankaita: merinovillajoustofroteeta, tähti- ja pilkkutrikoota, yksivärisiä trikoita sekä alimpana josutavaa kangasta tytön leggareihin. Oikealla pilkkukangasta tytön kevättakkiin, vaihtareilta mukaan tarttunutta bambivelouria, pääkallotrikoota (ihanaa vai kamalaa?) sekä Poppanavakasta heijastinnauhapussi ja muuta pientä kivaa.


2 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita lapsille, tykkään raitaan yhdistämisestä! Ja voi miten herkullinen pino kankaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota herkkupinoa saatetaan nähdä valmiina vaatteina joulun tietämissä ;)

      Poista