sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Mansikkajäätelöä

Viimein sain hiukan ompeluaikaa ja ensimmäisenä työn alle pääsi  pallotaskun ompeluohjeessa olleet housut, jotka silloin jäivät kesken. Nyt ne on valmiit ja saivat kaverikseen jäätelöpaidan. Housut on Ottobre 1/09 Saimi-housut 104 cm, ylipitkät lahkeet ja kumppari, taskut lisätty. Paita on Ottobre 4/11 kaavalla 29. ja myös tässä koko 104 cm. Luottokaavani, aina yhtä toimiva. Toisin kuin tuo jäätelö, josta tuli liian pitkä.Sama väriteema jatkuu singoallassa ja velourleggareissa. 60cm korkeasta palasta sai juuri kahdet kapeat housut vajaa 100 cm lapselle, joten olihan se koko pala käytettävä kerralla. Minusta nuo pintuk-laskokset mekon etumuksessa tuovat siihen säväyksen juhlallisuutta ja meinasin että lisään vielä vaaleanpunaiset satiinirusetin vasempaan raglansaumaan kunhan pääsen nauhakauppaan. Singoallan kaava Suuresta Käsityölehdestä 1/09, koko 92 leveys kavennettuna ja pituus 104 cm. Leggarit samasta lehdestä samalla koolla ja kerrankin ohjeen mukaan tehtynä. Mukavan kapea malli, tätä käytän jatkossakin!


Eilen meillä juhlittiin! Pöytään pääsi kakku, jonka pinnalla on kaikki kaapista löytyneet koristeet. Pohja sokerikakkua, päällä vadelma-kerma-rahka. Hyvää oli.

3 kommenttia:

 1. Onpa ihanat jäätelöpaita ja pallotaskuhousut. Hienosti sopii yhteen tuo sininen ja vaaleanpunainen!

  Tuota singoallan kaavaa täytyy kokeilla! Näyttää tosi kivalta.

  Kakkukin kuulostaa herkulliselta! Onnea sankarille. =)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo jäätelöpaita, ja housut sopii siihen ihanasti!

  VastaaPoista
 3. Jäätelöpaita on todellisuudessa enemmän turkoosi, kuvaan en onnistunut vangitsemaan oikeaa sävyä. Singoallan kaavaa kannattaa mittailla ja tarpeen mukaan kaventaa, itse tein 104 cm pituudella, mutta 92 leveydellä ja siitäkin otin pois 1,5 cm joka taitteelta, myös hihojen keskeltä.

  Kiitos onnitteluista, oli varsin makea viikonloppu tuon kakun myötä :)

  VastaaPoista