tiistai 20. maaliskuuta 2012

Sairastuvan saavutuksia

Lapset ovat sillä ärsyttävällä tavalla kipeitä, että jaksavat riehua, mutta eivät voi ulkoilla. Energiaa on liikaa ja se purkautuu kärttyisyytenä ja riitelynä, joten minun opiskeluistani ei tule mitään, vaikka periaatteessa voisinkin kirjoittaa silloinkin kun lapset ovat kotona. No, tietokoneen sijaan täällä on hurissut ompelukone.
Kuopus sai kesäksi jälleen yhden mekon ja siihen sopivia housuja. Villervallan innoittamana Circle and star jersey muuttui mekoksi ja yllättäen poika halusi siitä itselleen t-paidan. Lapset saivat valita vaatteidensa väriyhdistelmät itse ja mielestäni kokonaisuuksista tuli aika onnistuneet. Yksiväriset violetti, turkoosi ja pinkki ovat samoja sävyjä kuin kuviollisessa kankaassa.

Kuopuksen mekko on tehty Ottobre 4/11, 25. More grey paidan kaavaa muokkaamalla. Koko on tässä jo 104 cm, ja kuten kuvista näkyy, kasvunvaraa piisaa. Pojan t-paita on samalla kaavalla 110 cm, sillä violettia kangasta oli 50 cm ja yhtään suurempaa paitaa siitä ei saanut tehtyä. Farkkushortsit on tehty minun minun caprieni jämäkankaista. Olisin halunnut tytöllein caprit, mutta kangas ei enää riittänyt. Kaava noissa on Ottobre 3/11, 5. bubble stripe shortsit isonettuna kokoon 98 cm. Kokoa pienempi olisi riittänyt, en muistanut että viimekesäisissä 92cm housuissa oli vaippavara. Leggarit on nyt caprimallia (koska kangas loppui kesken). Kokeilin ensimmäistä kertaa Suuren käsityölehden kaavaa numerosta 1/09. Vaikuttaa oikein hyvältä kaavalta, kerrankin riittävän kapea. Näissä on vytöröllä säädettävä kuminauha. Lopuksi vielä sovituskuva:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti