lauantai 24. maaliskuuta 2012

Hattutehdas

Sovittelimme lasten kanssa kesävaatteita ja totesimme että esikoiselle löytyi vain yksi päähän mahtuva kesähattu. Ei muuta toimeen!  
Ensimmäinen hattu on kalastajanlakki Ottobre 3/11, ohje 35, koko 54cm. Kaavaa muokkasin aika paljon, sillä halusin päälaelta pyöreän hatun enkä onnistunut löytämään sellaista omista varastoistani. Päällinen on farkkua ja kääntöpuolella pilvipuuvillaa, hattu on käännettävää mallia.
 

Seuraava lippis on Ottobre 3/10, 39. 54cm. Malli alkaa olla noinkin isolle lapselle ehkä hiukan vauvamainen, mutta poika tuntui tykkäävän silti. Hiukan lörpämmän mallinen olisi ollut hauskempi, mutta en osannut muokata kaavaa.
 
Viimeisenä on eemeli-mallin lippis Suuresta käsityölehdestä 6-7/05, malli 21 (muistaakseni). Koko jälleen 54cm. Tämä on ehdoton suosikkini, mutta kaipaa mielestäni piristykseksi jotain merkkiä tai pientä kuvaa tuohon ympäri kiertävään reunukseen. Onko ehdotuksia?
 
Lopuksi on pakko esitellä teille kangasvaihtareiden ihanuuksia. Tämä pino siis tarttui minulle mukaan FB: Ompeluelämää-ryhmän Tampereen ompeluseuran vaihtareilta. Toivottavasti muut olivat yhtä tyytyväsiä illan antiin kuin minä. Kiitoksia kaikille osallistujille!

2 kommenttia:

  1. Toi kalastajanhattu oli livenäkin niin ihana. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) toivottavasti poika suostuu käyttämään myös pilvipuolta, se oli tuossa hatussa minun suosikkini.

    VastaaPoista