keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kantotakki

Kantotakki ei nimestään huolimatta viittaa puiden kantoihin. Sne sijaan se on takki, jonka alla voi kantaa pienokaista. Minulla oli lasten ollessa vauva kirppikseltä ostettu varsij toimiva kantotakki. Takin alla pystyi kantamaan vauvaa tai taaperoa etu- tai selkäpuolella, ja molempiin kävi sama paneeli. Takki oli kuitenkin minulle aivan liian suuri, vaikka kokolapussa taisi lukea peräti S. Myin siis takin pois ja päätin ommella uuden tilalle.Travellen softshell pelasti tilanteen. Vähän nahkea tuo on joidenkin vaatteiden päällä, mutta menee todennäköisesti kaikilla säillä kesähelteitä lukuunottamatta. Tämä mahtuu nyt vielä raskausviikolla 26 päälle, mutta ei taida loppuun asti käydä. Kaava on muokattu Ottobre womanin kevään 2015 lehdessä olleesta kaavasta, kaavan nimi on muistakseni Everyday wear.


Myös selässä on vetoketju.

Nasu on aika pikkuruinen ja turhan kevyt kannettavaksi selkäpuolella. Kuva antaa kuitenkin viitteitä siihen suuntaan, että kantopaneelin yläreunaan on lisättävän jonkunlainen kuminauha tai kiristys.


Eteen nasukin asettuu paremmin. Hyvin näkee että takin alle mahtuisi hyvin reilusti isompikin vauva kuin n. 40cm Nasu.


Itselle kaulahuivi tai kauluri kaulaan (tai ehkä takin reunoihin kiinni kauluri?) niin hyvä tulee!

5 kommenttia:

 1. Wow, olet kyllä viitsinyt nähdä vaivaa tätä tehdessä, hatunnosto täältä! Tosi hieno!

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä upea takki! Ajattelin ensin, että vain eteen on mahdollista lisätä paneeli, mutta taakse tehty tila on hienosti toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaksekin on tosiaan mahdollista lisätä paneeli, monissa valmiissa kantotakeissa on niin. Jos nyt tekisin takkia niin tekisin paneelin vielä hiukan korkeammaksi, pelkään että tuo jää turhan avoimeksi käytössä. Vaan myöhemminhän tuon sitten näkee, kun takki pääsee tositoimiin :)

   Poista
 3. Sattuuko sinulla olemaan vielä kaavaa tallella? Joko kaava on "liian vanha" tai sitten on etsijässä vikaa, mutta en löydä kaavaa mistään!

  VastaaPoista