lauantai 11. tammikuuta 2014

Suoraan luonnosta?

Luontoon ei ole viime aikoina tehnyt oikein mieli, syykin löytyy kun katsoo lämpömittaria. Juuri eilenhän siellä viileni sentään pakkasen puolelle, mutta hyvän matkaa tammikuuta mentiin lämpöasteissa ja siis kurassa. Onneksi Selian kankaissa ei ole kuraa, vaan aivan ihania näkymiä Suomen kesäisestä luonnosta.


Kuopuksen paidan kaava on Ottobre kids -lehden numeron 4/12 Rabbit jump -paitakaava koossa 116 cm hiukan muunnettuna. Suoristin hihat ja lisäsin sekä hihoihin että pääntielle kuminauhat käänteisin. Esikoisen paita löytyy vähän venhemmasta numerosta 4/11 More grey koossa 128 cm ilman muita muutoksia kuin pieni lisäpituus hihoissa ja helmassa. 

Kankaan ihansita kuvioista 6v esikoinen huoli ainoastaan ötökät. Pienen keskustelun jälkeen sain laittaa myös ketun etukappaleelle. Kuopus sen sijaan tykästyi kovin noihin söpöihin pupuihin, jotka kohdistin hänen paitansa etu- ja takakappaleille. Pitänee kuvata nämä myös tasossa, koska nämä kuvat eivät todellakaan anna oikeutta Metsänhenget-kuosille.


Itselleni otin uusintakäsittelyyn Ilmatar-jerseyn.  Edellinen yritykseni ei ole päässyt kovin ahkeraan käyttöön paidan riittämättömän pituuden vuoksi. Tässä versiossa ei ainakaan mitta lopu kesken! Leveyttä käytin tunikaan koko kankaan verran, ja pituuttakin on helmaresori alas vedettynä lähes polveen saakka. "Resorin" leikkasin saman kankaan reunasta väärään langansuuntaan, mutta hyvin toimii koska kangas joustaa molempiin suuntiin. Toisella sivulla ei ole saumaa, jotta kuvio voi jatkua yhtenäisenä puolelta toiselle.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihania vaatteita olet ommellut Selian kankaista. Etenkin itsellesi ompelema paita on huippu ja hienosti olet saanut kankaan jatkumaan saumattomasti!

    VastaaPoista
  2. Olet saanut hienosti vangittua molempien kankaiden idean. Omani odottelee vielä syntymistä :), siis molemmat. Itsekin ajattelin yhdistää Metsänhenkiin tuota armyvihreää. Tuo sinun paitasi on mahtavasti toteutettu, must antaa sille kehykset. Olen jossakin aiemminkin maininnut, että kangas jotenkin vaatii ne.

    VastaaPoista
  3. Oi, kiitos ihanista kommenteista. Oikein mieltä lämmittää :)

    VastaaPoista