perjantai 8. maaliskuuta 2013

Villableiseri ja solmupaita

Ompelin itselleni bleiserin, tai oikeastaan takkina tuo saa palvella. Sekä kangas että kaavat ovat odotelleet jo viime syksystä, mutta koska talvi yllätti ulkoilijan, en saanut tätä enää lumien tultua tehtyä. Tämä sopii onneksi hyvin myös kevääseen, vaikka väri syksyyn viittaakin. Keväällä kaipaan yleensä kirkkaita ja raikkaita värejä.

Tämän kaava löytyy muistaakseni Ottobre Womanin numerosta 5/12 ja kokona jälleen 38. Kangas on jostain vaihtareilta minulle mukaan tarttunut ihana villa(sekoite?)kangas, vuori EK:n muuttomyynnistä ostettua ohutta villasekoitetta, hihoissa tosin tavallinen tekokuituinen vuorikangas ja napit on kaikki hieman eriparisia kierrätysnappeja.

 
Vaikka itse sanonkin, niin tässä on aika söpöjä yksityiskohtia. Taskut on rypytetty pehmeästi ja ripustuslenkiksi valitsin pallokuvioista nauhaa. Se ei onneksi näy mihinkään, jos pitää pukeutua astetta siistimmin.

 Tarjolla myös laadukas TSI-sovituskuva.


Takin alle ompelin männäviikonloppuna Twist knot -tunikan Ottobre Woman 2/13 -lehdestä. Joku muu olisi saattanut ensin mitata kankaan ja jättää hihoja tarvittaessa lyhyemmäksi. Minä sen sijaan leikkelin pala kerrallaan ja huomasin helmaa leikatessani että piru, eihän tämä riitä! No, helmasta tuli sitten hädin tuskin paitamittainen. Sovitaanko että tulee lämmin kevät? Näin voi käydä kun alkaa totetuttaa astetta vaativampaa vaatetta iltakymmeneltä...

4 kommenttia:

 1. Tosta kankaastahan tuli tosi kiva takki! :)

  Mulla on monesti ongelmia kankaan riittävyyden kanssa, niinpä leikkaan aina ensin etu- ja takakappaleet ja vikana hihat, koska niistä voi tarvittaessa tinkiä paljonkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään en enää muistanut keneltä tää kangas on, mutta ihana takki tästä tuli, vision sain jos silloin aikanaan kankaan nähtyäni :)

   Poista
 2. Hienoja molemmat! Twist knot pääsee kyllä ommeltavien listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twist knot pääsee minullakin uudelleentoteutukseen, on aika kiva kaava. Voisi toimia siistimpänäkin vaatteena hyvällä kankaan valinnalla.

   Poista