torstai 28. kesäkuuta 2012

Omalle lomalle...

.. lähtiessä on hyvä tehdä viimehetken vaatevaraston täydennyksiä. Menemme Saksaan parin viikon kuluttua, sinne tein tuliaisiksi lasten pikkuserkulle tavallisen t-paidan Ottobre 1/12 ohjeella, koolla 104 cm. 

Toivottavasti poika on yhtä suuri muumifani kuin viime kesänä.

Lomalle lähtiessä yhdestä tulee kaksi, ainakin jos puhutaan housuista. Etsin farkkushortseja kissojen ja koirien kanssa, mutta kaikki olivat liian lyhyitä, kapeita, kalliita tai muuten huonoja. Sitten muistin että kaapissani on kohta polvista puhki oleat ihanat farkut! Ei muuta kuin sakset käteen. Sopii hvyin yhteen tunikan kanssa, paitsi että näytän tässä tunikassa ihan raskaana olevalta. (Kangas on kuitenkin ihanan tuntuista, eikä maksanut Triteksillä juuri mitään, että eiköhän tätä tule kuitenkin käytettyä. Kaava piirretty siskoni valmisvaatteesta)


Farkuista jäi tietenkin lahkeet jäljelle. Niistäpä pilkoin esikoiselle shortsit ikuiseen housupulaan. Toivottavasti mahtuu, sovittamaan ei nyt pääse kun poika on lomaillut jo viikon isovanhemmillaan

 Housut edestä ja takaa. Tasku tai muu koristus olisi ollut kiva, mutta kun kangas ei riittänyt niin se ei riittänyt. Lahkeiden viimeistely odottaa mittausta ja pojan mielipidettä. Olen huomannut että vaatteet menevät paremmin päälle, jos lapsi on päässyt jollain tavalla vaikuttamaan niiden suunnitteluun.


Kuopuksella ei ollut yhtäkään punaista lippistä mekkojen ja muiden söpöstelyvaatteiden kanssa pidettäväksi. Nyt on, kun käytin palloshortsien ja muistelumekon jämäkankaan lippikseen. Tein coconut-lippiksen koolla 54 (kai lehdestä Ottobre 3/11?) Toisella puolella on tyttären suosikkikangasta: hello kittyjä.Mies ei tällä kertaa saanut mitään ja syynä on se, että vaatepula on niin suuri etteivät aika ja kangasvarastoni anna myöten täyttää sitä. Kauppaan käy tiemme siltä osin.

Lisäys: kuvista oli tippunut pois kuopuksen uimahousut. Kaava on piirretty Polarn o Pyretin 98/104 cm alushousuista. Kangas on uikakrikangasta Eurokankaasta, jalansuihin lisäsin joustokanttinauhan ja vyötärölle joustokanttinahuhan ja rimpsun. Nämä ovat UV-suojapaidan kanssa varmasti mukavammat kuin kokouikkari; ei tule niin montaa kerrosta päällekkäin hellepäivänä.
.

6 kommenttia:

 1. hieno muumi paita. Ja kiva tuo tunikakin. Ja ah, nuo lippikset on aivan ihania!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Tuo on itseasiassa yksi ja sama (kääntö)lippis eri puolilta

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tuo Muumi-paita! Lippiskin on hieno! (Kaava taitaa muuten olla lehdestä 3/2010) :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Niinpä onkin, olin jo unohtanut lehden numeron eikä millään osunut silmään vaikka selailin. On muuten kiva malli tuolleen pikkasen liian isoksi tehtynäkin! Samalla saa yhtä kesää pidemmän käyttöiän (toivottavasti... Meidän lapset tuntuvat kasvaan lähinnä päästä)

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Tyttö ei käyttäisi vanhaa kokouikkariaan enää ollenkaan kun on päässyt kokeilemaan näitä.

  VastaaPoista