perjantai 15. kesäkuuta 2012

Trikoopläjäys!

Käyttövaatetta (lähes) koko poppoolle ja vähän muillekin. Tämän viikon aikana on valmistunut mutkien ja murheiden kautta hitaasti ja epävarmasti 1 mekko, 1 hame ja 3 t-paitaa. Alkaa näyttää pahasti siltä että tämä ompelija tarvitsisi kesälomaa ja saumuri huoltoa. Ikinä en ole joutunut niin paljon purkamaan ja korjaamaan kuin näiden tämänkertaisten perusvaatteiden kanssa. No, ei sen mitään, valmista kuitenkin tuli.


Itselleni ompelin JNY Designilta tilatusta trikoosta mekon, joka Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä kulkee tissitunikan nimellä. Nimensä mukaisesti tissis paljastaa, eli rintavarustus näkyy mielestäni liiankin kanssa, joten seuraavaan lisään hiukan mittaa eteen. Tämä ei ole aito ja alkuperäinen, vaan jostain vanhasta SK:n imetyspaitakaavasta muokattu. Koko on 36, mutta ainakin kokoa pienempi olisi pitänyt tehdä. Nyt jouduin kaventamaan valmista työtä aikalailla ja silti on liian suuri. Surkuhupaisaa on se, että olin ostanut koeversiota varten huomattavasti edullisempaa trikoota Triteksiltä, mutta löysin ko. kangaspussi vasta kun olin ommellut tämän jo valmiiksi.

Omaan mekkooni meni aika täsmälleen metri kangasta, mutta muutamasta pikkusoirosta sain sentään tehtyä tytölle hameen. Hameen kaveriksi oli tehtävä paita samasta kankaasta kuin minun mekkoni vyö (kaava Ottobre 3/12, Hoops, koko 104 cm). Vähän aikaa muistan taas, miksei kannata kantata jerseytrikoolla. Aika ihana setti kuitenkin vai mitä? 
Löytyyköhän taskusta herkkupaloja Nasulle?


Ystäväperheen kuopukselle ompelin lentokonepaidan pojan omasta toiveesta. Kaava jälleen Ottobre 3/12, koko 104 cm. Tämä on pläjäyksen ainoa vaate, jota en joutunut kertaakaan purkamaan. Toivottavasti saaja tykkää.

 Tämä esikoiselle tuleva paita saa syksyllä alleen pitkät hihat ja eteen lupasin myöhemmin aplikoida paloauton. Tämä paita oikenee onneksi pesuissa, nyt kaulus on vaa ihan kummallisesti kurtussa. Kaava sama kuin edellisessä paidassa, koko 116 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti