torstai 17. tammikuuta 2013

Villaa ylle

Meillä laspet nukkuvat talvisin villavaatteissa ja myös välivaatteet eli aluspaidat ja pitkät kalsarit ovat vallan villaa. Itse sen sijaan palelen öisin nukkuessani tavallisissa puuvillavaatteissa. Enhän minä nyt itselleni viitsi villavaatteita tehdä, kangastakin menee niin paljon. Monta vuotta olen ajatellut niin, mutta nyt sai vanhat ajatukset kyytiä ja nainen lämpöiset yövaatteet. Kyllä näitä tulee kotona pidettyä muutenkin ja oikein kovilla pakkasilla ehkä myös välikerrastona vihaamieni fleecevaatteiden tilalla.

Paidan kaava on Ottobre Womanin numerosta 3/11 kaava 4. koossa 36. Kaula-aukkoa pienensin roimasti ja silti piti vähän kikkailla kangassuikaleen ja rypytysten avulla sitä pienemmäksi. Lisäsin myös pienen taskun nenäliinalle ja muille välttämättömyyksille ja pidensin hihoja ja helmaa lähes 10 cm. Housujen kaava on joku lasten leggarikaava sopivasti suurennettuna omaan kokooni. Niiden juju on ensimmäistä kertaa käyttämissäni sirkkarenkaissa ja vaaleanpunaisessa trikoonauhassa.


5 kommenttia:

 1. Voi että olisipa ihanaa jos olisi villaa myös itsellä. Kiva paita ja leggarit

  VastaaPoista
 2. Joo, tää on kyllä ihana setti. Viime yönä en enää palellut! Tai enhän minä silloin ole palellut kun käyn nukkumaan yöpuvussa + velourhousuissa + hupparissa, mutta silloin herään hikeen keskellä yötä, ei kiva. Villa kun hengittää niin ei tule hiki vaikka olisi lämpimästikin päällä :)

  VastaaPoista
 3. Se on jännä, miten yleensä käsityöläinen itse jää paitsi kaikkea ihanuutta. Tekee vain muille ja omat varpaat palelee. :)

  Tosi ihana setti ja takuulla lämmin!

  VastaaPoista
 4. Mun tekis mieli kans tehdä ittelle tästä villajoustiksesta, mutta kun mun kangas on parina palana, niin ei taida riittää. Se on kyl niin tuttua, että lapsille voi tehdä yhdeks talveks villasetin ja seuraavaks taas uuden, mutta ittelle kynnys on korkeampi, vaikka se sama setti menis pitempään. :D

  VastaaPoista
 5. 80 cm riittää minulla omaan paitaan, housuihin tietty tarvitsee enemmän tai sitten täytyy tehdä lahkeeseen jatke ;)

  VastaaPoista