sunnuntai 20. tammikuuta 2013

3 Murua

Käsityömessuilta tuli ostettua ihani Muru-neuloksia. Jotain pientä ompelin niistä jo joulukuussa, mutta isompien palasten toteutus odotti kunnon ompeluaikaa, vaikka inspiraatio syntyi jo kankaat nähdessäni. Nyt 3 murua saivat ihanat vaatteet itselleen isoimmista neulospaloista ja jotain jäi vielä jäljellekin.

 
Kuopuksen huppumekko on kokoa 104/110cm. Sen kaava on piirretty yhdistelemällä monia eri kaavoja ja muokkaamalla niitä oman maun mukaan. Kaavat ovat pääosin lehdestä Ottobre 4/12. Tyttö sai itse vaikuttaa kankaiden valintaan, joten molemmat tämänhetkiset lempivärit pääsivät mukaan: musta ja pinkki.

Esikoisen huppari on myös muokattu lehden 4/12 kaavoista. Koko on n.122cm kun poika on nyt n.115 cm pitkä. Yllätyksekseni poika valitsi harmaakuvioisen kissakankaan punapohjasien sijaan. Tämä aiheutti pieniä haasteita kaavojen asetteluun, sillä tätä harmaapohjaista oli pienempi pala kuin punapohjaista. Helmaan ja hihoihin resorit niin riittävä pituus on taattu!


Harmaata kirhavikangasta oli juuri sopivasti 86cm huppariin. Hupparin kaava on lehdestä 1/13, tosin ilman vuorta tällä kertaa. Hupun tein kuitenkin pirteästä oranssipohjaisesta versiosta kun sitä tuli paketissa valmiina huppupaloina! Toivottavasti tämä on sopiva lasten juuri vuoden täyttäneelle serkkupojalle.

 

Sain muutaman sovituskuvankin. Lapset tykkäsivät vaatteistaan ja kiipesivät penkille kuvattaviksi aivan oma-alotteisesti. Olen aika tyytyväinen kaikkiin kolmeen huppariin. Kaikissa on jujuna pieni väriläiskä jossain kohtaa vaatetta, kiva ja käyttäjälleen sopiva kaava sekä lasten itsensä valitsema väri, joten näitä tulee todennäköisesti myös käytettyä.

 

 Myös huppareiden vaikein kohta ja kompastuskivi onnistui tällä kertaa tavallista paremmin. Sain nimittäin vetoketjut ommeltua siististi, vaikka jokaista niistä piti lyhentää. Pupumekon vetoketju on lyhennetty loppupäästä, mikä oli aika helppoa kun häntä jää piiloon mekon sisään. Kissahupparin vetoketjun katkaisin ja ompelin pari senttiä yläpäästä resorin sisään. Kirahvihupparissa kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni siirtää stoppareita. Siirto onnistui hyvin, mutta vetoketjun lista meinasi alkaa purkautumaan, kun en saanut spiraaliketjua purettua veen leikkasin sen irti kankaastaan.

6 kommenttia:

 1. Mielettömän ihania. Minusta näissä malleissa kankaat pääsevät oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 2. toi huppumekko on ihana! Haluaa tehdä samanmoisen

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille kommentoineille :) Lapset ovat pitäneet näitä päällään valmistumisesta saakka, hyvä kun yöksi suostuvat riisumaan. Huppu ja taskut ovat kuopukselle ilmeisen tärkeitä: taskut ovat täynnä aarteita ja huppu päässä sisälläkin :D

  Pitääkin muistaa tarkistaa taskut ennen pesuun laittoa...

  VastaaPoista